fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Anònim venecià

Un drama d’amor i desamor que s’endinsa en la relació de parella com a motor de vida, i també de mort.Tan sols dos personatges en escena, Ell i Ella, els seus alter ego encarnats per dues intèrprets de llengua de signes i un diàleg frenètic, tendre i incisiu a la vegada, amb el qual és gairebé impossible no empatitzar perquè… Qui no ha patit per amor? Qui no té por de la mort? Un drama servit a contrarellotge i amb moltes dosis d’humor negre, que viatja en la complexitat dels sentiments humans.

La posada en escena és en forma de lectura dramatitzada i està protagonitzada per un actor sense diversitat funcional -Bernat Renau-, una actriu amb discapacitat visual -Natàlia Roig Olivart- i dues intèrprets de llengua de signes que també realitzen l’audiodescripció en directe -Mireia Isal Serna i Alexandra Navarrete González/Mireia Angulo Antúnez-. Els quatre comparteixen escenari durant tota la representació, en una posada en escena minimalista i nua que accentua la interpretació i la integració dels diferents llenguatges emprats -paraula, cos, llengua de signes, música, llum. 

Text: Giuseppe Berto
Traducció: Joan Oliver
Direcció i adaptació: Carla Torres Danés    
Intèrprets: Bernat Renau i Natàlia Roig Olivart
Intèrprets de llengua de signes catalana i audiodescripció: Mireia Isal Serna i Alexandra Navarrete González/ Mireia Angulo Antúnez
Escenografia, vestuari, atrezzo i música: BamBúciade teatre
Fotografia i disseny cartell: Ricard Torres i Daniel González
Fotografia i disseny gràfic: Júlia Garcia Font
Disseny d’il·luminació: Xavier Alabart
Tècnic de llums i so: Pol Segura
Teaser: Flor Aliberti
Assessorament de la interpretació de llengua de signes catalana: Delfina Aliaga i Santiago Frigola
Impressió braille: ONCE

Obra accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva

Giuseppe Berto (1914-1978)
Escriptor italià, les seves primeres novel·les pertanyen al corrent del neorrealisme i s’inspiren en les seves experiències com a soldat de les milícies feixistes durant la guerra (El cielo está rojo, 1947). Més endavant, es va afiliar al Partit Comunista i es va dedicar a l’autocrítica. També va escriure guions per a cinema com Anonimo veneziano, dirigida per Enrico Maria Salerno el 1970.

BamBú cia. de teatre
Companyia de teatre nascuda el juny del 2014 a Barcelona per a la inclusió de persones amb diversitat funcional i la sensibilització social. L’objectiu fonamental de BamBú cia. de teatre és fer de les arts escèniques un mitjà per a la inclusió social de persones amb diversitat funcional -discapacitats físiques i sensorials-, per tal que tant els intèrprets, l’equip artístic i tècnic integrant dels diversos projectes de la companyia, com els espectadors, es sensibilitzin envers les persones amb capacitats diferents i reconeguin que en la diversitat hi ha la riquesa i l’essència de la vida. Creuen en les arts escèniques com a recurs indispensable per a la transformació social.

[bambuciadeteatre.org]

[vídeo TVE, 15.11.14]

[vídeo La2, 15.11.14. Minut 21:25]

[xarxanet.org]

Durada: 80 minuts
Espectacle en català
Obra accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: