fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Aneboda. Circuito de la Red 2017

Espectacle seleccionat per al XV Circuito de la Red 2017

El Circuito és un programa impulsat per la Red de Teatros Alternativos, de la qual és membre la Nau Ivanow, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat -per les diferents sales de la Red- de Projectes d’Arts Escèniques Contemporànies concebuts per creadors i creadores i companyies professionals espanyoles. Les activitats a realitzar en el Circuito de la Red, que compta amb el suport de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), tenen lloc dins de l’Estat en comunitats autònomes diferents de la regió d’origen de la companyia o creador.

Les propostes que es presenten a la Nau Ivanow són Aneboda, d’Aneboda (Andalusia/ Catalunya), i Raclette, d’Ibuprofeno Teatro (Galícia).

Aneboda tres actors munten un dels populars armaris damunt l’escenari, en directe i a temps real. Mentre avança aquesta acció positiva, gairebé lluminosa, es juxtaposen una sèrie d’imatges, músiques, coreografies i textos que generen un espai de contradicció per fer emergir pensaments sobre l’individu contemporani, les seves insatisfaccions i la seva recerca assedegada d’intensitat.

“M’he comprat un armari. Aquesta nit podeu venir al meu pis i m’ajudeu a muntar-lo. Podem menjar alguna cosa i després m’ajudeu a muntar l’armari. També podem agafar el cotxe i conduir dos o tres dies en línia recta fins arribar a un país pobre, alla podem pagar quatre duros per una bona habitació d’hotel i deixar-la feta una puta merda. Podem estampar una cadira contra la tele i després tirar la tele per la finestra. Podem calar foc als llits i cagar-nos a la moqueta, podem literalment cagar-nos a la moqueta. Uns amics ho van fer, després només et fan pagar una propina. Pero potser és tard; és millor que anem al meu pis, mengem alguna cosa i m’ajudeu a muntar l’armari.”

Dramatúrgia i direcció: Joan Yago
Intèrprets: Albert Pérez Hidalgo, Nicolás Carbajal i Sergi Torrecilla

Joan Yago és llicenciat en Direcció escénica i Dramatúrgia per l’lnstitut del Teatre de Barcelona. Ha cursat seminaris de dramatúrgia a la Sala Beckett-Obrador internacional de Dramatútgia amb Simon Stepehns i Neil LaBute. Ha escrit i adaptat diverses peces per a teatre: La Nau dels Bojos (Mercat de les Flors, 2013), En un pais tan llunyà (Teatre Principal de Palma, 2013), Ekstraordinarnyy (Aixopluc-Teatre Lliure, 2012), Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (Versus Teatre 2012), No sóc Dean Moriarty (Nau Ivanow, 2010), i els existosos You say Tomato i Fairfly, entre d’altres. Ha treballat amb directors com Israel Sola, Ferran Utzet o Joan Fullana. Va ser assistent de direcció en pràctiques de Carles Alfaro. També ha participat en el Segon Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta i en la creació col·lectiva de l’espectacle DesigJam (La Seca- Espai Brossa, 2013).

[aneboda.wixsite.com/aneboda]

[www.facebook.com]

Espectacle en castellà i català
Durada: 60 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: