fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Altres mirades

La Sagrera. Una Altra Mirada
Un projecte d’Altres Mirades i Nau Ivanow

Aquest projecte s’emmarca en un programa dirigit al veïnat de la Sagrera. A través de diverses activitats paral·leles es proporcionarà als ciutadans un major coneixement del barri a partir de diferents perspectives.
Una exposició de fotografies antigues de la ciutat i xerrades a càrrec d’historiadors i arquitectes que ens mostraran els canvis de la Sagrera, amb l’objectiu de respondre al desig de poder entendre com i per què el barri és actualment d’aquesta manera i no d’una altra.
A la vegada es fa un taller fotogràfic amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Príncep de Viana, que utilitzaran la tècnica de la refotografia per apropar-se als canvis del barri, el resultat es mostrarà a finals de juny.

La Sagrera, qui eres?
Del 14 al 29 de març
Inauguració: 14 de març, 18h
Exposició fotogràfica
Sala de Màquines

Els barris canvien i es transformen al llarg del temps. Els seus habitants, l’arquitectura, els costums, les formes de vida o les tradicions van conformant la història del nostre entorn. La Sagrera no n’és una excepció; en els darrers anys ha patit i està patint una de les transformacions més grans de la ciutat, que a poc a poc l’allunya de l’època de la industrialització i encara més de la dels cellers i conreus. Gran part de la població més jove o nouvinguda desconeix, o coneix de manera molt parcial, la història del seu barri, fet que genera el distanciament, les individualitats i la falta de sentiment de comunitat entre els seus habitants.

En definitiva, “La Sagrera, qui eres?” cerca el reconeixement del barri a través de diferents imatges que ens permetran apropar-nos, observar i reflexionar sobre les seves transformacions.

Històries antigues i curioses de la Sagrera
Xerrada a càrrec de l’historiador Joan Pallarès-Personat
Dimarts, 18 de març. 18h

Sagrera, quins vestits t’agraden?
Xerrada a càrrec de Joan Vitoria
Dimarts, 25 de març. 18h

Sagrera, ja et conec!
Exposició que mostrarà el resultat del taller fotogràfic dels alumnes de l’IES Príncep de Viana.
Del 12 al 30 de juny

Entrada gratuïta