fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Altres mirades: La Sagrera, ja et conec!

La Sagrera. Una Altra Mirada
Un projecte d’Altres Mirades i Nau Ivanow

Exposició: La Sagrera, ja et conec!
Mostra el resultat del taller fotogràfic amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Príncep de Viana, que han utilitzat la tècnica de la refotografia per apropar-se als canvis del barri.
Inauguració: divendres, 13 de juny, 19h
Del 13 al 30 de juny

Entrada gratuïta

Aquest projecte s’emmarca en un programa dirigit al veïnat de la Sagrera. A través de diverses activitats paral·leles es proporcionarà als ciutadans un major coneixement del barri a partir de diferents perspectives.
Una exposició de fotografies antigues de la ciutat i xerrades a càrrec d’historiadors i arquitectes que ens mostraran els canvis de la Sagrera, amb l’objectiu de respondre al desig de poder entendre com i per què el barri és actualment d’aquesta manera i no d’una altra.
 

Activitats realitzades

La Sagrera, qui eres?
Del 14 al 29 de març
Exposició fotogràfica
Sala de Màquines

Els barris canvien i es transformen al llarg del temps. Els seus habitants, l’arquitectura, els costums, les formes de vida o les tradicions van conformant la història del nostre entorn. La Sagrera no n’és una excepció; en els darrers anys ha patit i està patint una de les transformacions més grans de la ciutat, que a poc a poc l’allunya de l’època de la industrialització i encara més de la dels cellers i conreus. Gran part de la població més jove o nouvinguda desconeix, o coneix de manera molt parcial, la història del seu barri, fet que genera el distanciament, les individualitats i la falta de sentiment de comunitat entre els seus habitants.

En definitiva, “La Sagrera, qui eres?” cerca el reconeixement del barri a través de diferents imatges que ens permetran apropar-nos, observar i reflexionar sobre les seves transformacions.

Històries antigues i curioses de la Sagrera
Xerrada a càrrec de l’historiador Joan Pallarès-Personat
Dimarts, 18 de març. 18h

La Sagrera, quins vestits t’agraden?
Xerrada a càrrec de Joan Vitoria
Dimarts, 25 de març. 18h