fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Abans de la paraula. Taller de creació de personatges a través del cos

Abans de la paraula hi ha el cos. El cos, vist des de lluny, és una silueta eloqüent, carregada de sentit, d’història. El nostre cos, vist des de lluny, és alhora nosaltres i la nostra ombra. Vist de prop, estem fets de traços que ens delaten. Som gestos i ganyotes carregades de tot el que hem estat i el que esperem ser. El cos es modela des de dins, el temps ho transforma.

Les imatges, abans d’esdevenir paraula, s’originen en el més profund, recolzen en els músculs. Les imatges, abans d’esdevenir paraula, modelen la nostra silueta i surten al món com a traç, gest, ganyota. Aguantar el gest, sostenir la respiració, identificar l’origen de l’impuls just abans del crit… Suspendre’ns en tot el que ens ocorre, físicament, dins i fora, abans de la paraula.

En el taller treballarem amb eines per encarnar personatges i els seus conflictes a través del moviment. A través de pautes concretes, habitarem situacions des del cos, aconseguirem dinàmiques rotundes que ens ajudaran a abandonar-nos a realitats i estats físics, previs a la paraula, on el pensament i els impulsos verbals troben un origen sòlid, sempre precís.

LUZ ARCAS
Premi El ojo crítico de Dansa i Millor intèrpret femenina de Dansa als Premis Lorca 2015, és Llicenciada en Direcció escènica per la RESAD, i en Interpretació i Coreografia pel Conservatori Superior María de Ávila de Madrid. Continua la seva formació a Europa, Àsia i Llatinoamèrica, estudiant amb diversos mestres de dansa i de teatre. Fundadora de la companyia de dansa LA PHÁRMACO. El seu repertori, amb set produccions, continua de gira por tot el món.

La Phármaco serà l’encarregada d’inaugurar al setembre el cicle Abierto en Canal amb l’espectacle Miserere. Cuando la noche llegue se cubrirán con ella, que obre la temporada 2017-2018 dels Teatros del Canal codirigits per Àlex Rigola.

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: 10 i 11 de març de 2018
Horari: De 10 a 15h
Preu curs: 100€
Descomptes: 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals (no acumulables).
Places: 15 màxim