fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

3efímers

efímer -a adj. De molt curta durada. Passatger, fugaç, breu, momentani, temporal, transitori.
3efímers parla de tu, i també parla de mi, i també d’ell. Parla de tots nosaltres. Però sobretot parla d’ells, d’ells tres.
3efímers neix de la necessitat d’explicar-nos i del buit de l’existència d’aquesta explicació. Del perquè fem i desfem. De la recerca en l’altre i de la perspicàcia de la solitud. De l’instant decisiu i de l’oblit.
3efímers parla d’aquest moment, d’aquest instant, de l’aquí i l’ara.
3efímers són tres peces dramàtiques breus que giren al voltant del moment passatger, de l’efimeritat.

3efímers no deixa de ser un encàrrec per encomanar a tres dramaturgs tres peces breus per a tres joves actors de la mateixa franja d’edat. Aquestes peces han de ser concebudes per ser portades a escena sense que tinguin res a veure l’una amb l’altra.

Tres dramaturgs.
Tres actors.
Tres peces per a tres experiències.
Efímer, la fugacitat del temps.
I tot això dut a escena des de la visió d’una dona.

[reportatge ArcaTV]

Cia. La Confiteria Teatre
Una idea d’Àgata Casanovas i Pau Quero
Direcció: Àgata Casanovas
Dramatúrgia: Marc Angelet, Gerard Guix i Javi J. Moyano
Intèrprets: Carles Algué, Enric Auquer i Iñaki Mur
Escenografia: Anna Piqué
Il·luminació: Oriol Bauldenas
Espai sonor: Abel Vernet
Vestuari: Iztok Hrga
Disseny gràfic: David Martínez
Fotografia d’assaig: Toni Magdalena

La Mirada Indiscreta.Com
Fotografia promocional: Clara Antón
Vídeo: Adri Klose

Ajudant de direcció: Albert Carbó
Producció executiva: Toni Masero
Producció: La Confiteria Teatre

– – –

L’últim sopar, de Gerard Guix
efímer 1
Un amfitrió. Dos convidats. Tres persones en un mateix sopar. Dos es coneixen entre ells, el tercer no coneix ningú. Un sap tot el que ha de passar aquella nit; els altres dos no. El sopar, tot i la incomoditat del primer moment, sembla transcórrer amb naturalitat i bon ambient. Hi ajuda el vi; molt. De sobte, enmig d’una animada conversa, l’amfitrió s’aixeca, obre la finestra i salta al buit. Ara només queden dos convidats que no es coneixen entre ells, en una casa que no és la seva, amb un problema de dimensions descomunals per resoldre abans que la resta de veïns no descobreixin el cadàver de l’amfitrió al celobert.
Idioma: català i castellà

7 segundos, de Marc Angelet
efímer 2
7 segundos explica el cas real d’un director d’orquestra que va patir una malaltia que el va deixar amb una capacitat de memòria de 7 segons. Ho va oblidar tot abans de la malaltia, menys dues coses: l’amor que sentia per la seva dona i la seva capacitat per llegir i tocar música. Havia oblidat els seus fills, els seus pares, tot allò que l’havia definit al llarg de la seva vida. Era incapaç de mantenir una conversa de més de 7 segons, redescobria a cada instant l’habitació on vivia des de feia quinze anys, però quan seia al costat de la seva dona i tots dos es posaven a tocar el piano, redescobria qui era i qui havia estat.
Idioma: castellà

R.I.P., de Javi J. Moyano
efímer 3
Quinze anys després, en Pau, l’Ivan i en Roger tornen a la cabanya on passaven les vacances de petits, per celebrar l’aniversari de l’Anna, la nòvia d’un d’ells. Però abans que l’Anna bufi les espelmes, en Pau s’endinsa en el bosc i s’hi adorm. En despertar, creu haver somniat alguna cosa important, però només pot recordar un riu, el riu on es banyaven de petits. La vida d’en Pau sembla dependre d’aquest somni, però cada segon que passa el somni s’esvaeix inexorablement.
Idioma: català 

AUTORS
Javi J. Moyano (1977)
Llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions per la UPC, s’ha format com a dramaturg als tallers d’escriptura de l’Obrador de la Sala Beckett amb autors reconeguts com Marc Rosich, David Plana, Victoria Szpunberg, Xavier Albertí, Javier Daulte, Pau Miró, Michel Azama, Theresia Walser, Andrés Lima o Paco Zarzoso.
L’abril de 2009 funda la companyia deLirio teatro, on fa les funcions de dramaturg i director fins a la seva dissolució l’agost de 2012.
El mateix any presenta el seu primer text curt a la Sala Beckett, dins de la lectura dramatitzada Vol sense motor, i deLirio teatro estrena el seu primer espectacle, 4.48 PSICOSI, de Sarah Kane, en què Moyano fa l’ajudantia de direcció. Un any després, assumeix la direcció del seu primer text llarg portat a escena, Rates (Abans que la lluna caigui). Col·labora com a ajudant de direcció de Llàtzer Garcia a La Terra Oblidada. El seu segon text, cumulus nimbus, amb direcció pròpia, es va estrenar el 2012 a la Nau Ivanow.

Marc Angelet (1977)
Dramaturg
Ha escrit i dirigit nombroses obres des de 1998: Voyager; El biògraf (premi Teatre Principal 2010); Tornem després de la publicitat, de Carles Mallol; Old Records (dramatúrgia conjunta amb Jordi Silva); Sopar de Nadal (Premi Mediterrània 2009); Genius (Finalista XXXIV Premi Born Teatre 2009); Black Box; La tempesta, de William Shakespeare; Call Center (accèssit al premi Marqués de Bradomín 2007); Rebels; Mcbeth Con Queso; Opció B; Petites grans històries; Tot és possible, de Lluís Elías (codirecció amb Lluís Elías); F.U.M. (Sistema Definitiu per deixar de Fumar); La torna de la torna, d’Els Joglars (ajudant de direcció d’Albert Boadella i Lluís Elias); S.O.A. (Escola de dictadors); Nits de Serrallonga/ Nits de Misteri; El dia D; G8 (Porta tancada) (dramatúrgia amb Artur Rodríguez i Pau Carrió; 2n Premi San Miguel al Millor Espectacle de Sala a la Fira de Teatre de Tàrrega); Totes les bigues van al cel (dramatúrgia amb Artur Rodríguez; Premi Especial del Jurat a la V Mostra de Teatre de Barcelona), i El blues del pont (dramatúrgia amb Artur Rodríguez; Menció Honorífica del Premi Ignasi Iglésias 1997).

Gerard Guix (1975)
És escriptor, dramaturg i guionista. Ha treballat o col·laborat amb companyies, teatres i productores com ara Els Joglars, Teatre de Guerrilla, Teatre Romea, Sala La Planeta, Teatro Sociale di Como (Itàlia), The Rep – Birmingham Repertory Theatre (Birmingham, UK), Focus o Diagonal TV.
Al llarg de la seva carrera professional ha obtingut beques i reconeixements del British Council, del Tyrone Guthrie Centro de Annaghmakerrig (Irlanda), del Centre d’Art i Natura de Farrera i de la Institució de les Lletres Catalanes.
Entre les seves obres com a dramaturg, destaquen Salveu les nostres ànimes (Finalista a la 9a Mostra de Teatre de Barcelona), Gènesi 3.0 (Premi Fundació Romea de textos teatrals 2006), estrenada en el 31è Grec Festival de Barcelona; Sóc una màquina i la peça trilingüe U, DUE, TRÊSs, amb la seva pròpia companyia JoGiJo, representada a Itàlia, Espanya y Portugal i que va guanyar el premi Especial del Jurat en la 15a Mostra de Teatre de Barcelona. La seva última obra, Arca, es va estrenar el 2012 en el Teatro Sociale di Como (Itàlia). Ha publicat les novel·les Memorias (sucias y hambrientas), La deriva dels continents, Dia de caça i Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me, guanyadora del XXI Premi Pin i Soler de novel·la. També és autor de la trilogia juvenil composta per les novel·les El prodigi, L’enginy i El talent. Un relat seu està inclòs en l’antologia de nova literatura catalana Veus.

La Confiteria Teatre
Investigar, buscar i crear són els ingredients de la seva confitura i és així com treballen. A partir d’una idea, ho esmicolen per desmembrar totes les seves parts i poder crear una textura que fusioni tots els trossets de fruita per oferir una bona compota teatral. La Confiteria Teatre neix de la unió artística d’Albert Carbó i Àgata Casanovas.

Agraïmentss: Dharmakaya, Aleix Melé, D-Martinez, La mirada indiscreta, Aules
©fotos: Àgata Casanovas

[facebook]
[twitter]

[lamiradaindiscreta]
[d-martinez.com]
[centrodharmakaya]

Durada: 1h 50 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla