fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Crònica del primer mes de la companyia Pelipolaca & Les Desvestides – DespertaLab19

Assaig al segon pis de la Nau

Proves de vestuari i escenografia

Detall del procés de creació al teatre de la Nau

Les Pelipolaca & Les Desvestides són una de les companyies guanyadores del 5è Cicle de creació escènica DespertaLab. Aquest cicle conjunt entre la Nau Ivanow i Sala Atrium posa a l’abast de les joves companyies l’espai i les condicions adients per contribuir a la professionalització. Tot això, amb l’acompanyament i assessorament necessaris per fer aquest pas.

Vam donar la benvinguda a la companyia a principis d’abril. La seva obra prové d’un procés llarg, que començava en una fase embrionària dins la Farinera del Clot a principis del 2018, que aterrava per primer cop al festival d’arts escèniques contemporànies Escena Poblenou el 2018 i que creixia dins la convocatòria del Parc Sandaru anomenada Kinètic. Un procés llarg que amb el Cicle DespertaLab arriba a la seva maduresa. 

El punt de partida és la revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus. A partir de quatre intèrprets, Unheimlich vol questionar-se on queda l’ètica i la intimitat d’aquestes representacions i què fa que l’art transcendeixi el que no és permès en la nostra quotidianitat.

Durant el seu procés van anar unint les peces a l’espai d’assaig, generant escenes a partir d’algunes pintures conegudes. L’espai es va anar omplint amb proves de vestuari, amb escenografia i amb unes malles de color carn que simulen la nuesa dels cossos, però respectant la intimitat i jugant amb aquest element distant i estrany.

De l’espai d’assaig al teatre

Les últimes setmanes han servit a la companyia per anar tancant una dramaturgia molt coreografiada. També per provar les llums, el so i com interactua tot plegat dins la funció. Una obra que deixa imatges molt potents i que té un rerefons molt clar sobre qui protagonitza l’art. Una història de l’art que caldria llegir-la de forma crítica.

UNHEIMLICH es podrà veure a Sala Atrium de Barcelona del 22 de maig al 9 de juny.

COMPRAR ENTRADES