fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Agrupació Hui Basa

Enguany, el Festival d’Art de Carrer Imaginarius de Santa Maria da Feira (Portugal) acollia la segona edició de Fresh Street, una trobada internacional amb professionals de més de 30 països: artistes, programadors, periodistes, investigadors i representants de les institucions.

Fresh Street són tres dies intensos de conferències, taules rodones, trobada… Els temes a tractar: les bones pràctiques en les polítiques públiques per les arts de carrer, les arts de carrer com a influència per a la transformació, els drets d’autor en les arts de carrer, la innovació, els nous models de suport a la creació per a l’espai públic, la participació, el desenvolupament de públics i la situació internacional de les arts de carrer.

L’Agrupació Hui Basa, resident a la Nau Ivanow, hi vam ser representats per la directora escènica Lali Álvarez. En un moment en què, com a agrupació, estem plantejant el nostre pròxim projecte In two days, un espectacle de carrer i site specific que contempla la participació com a eix, ens semblava imprescindible ser en aquesta trobada.

Al llarg de tres dies

Hem escoltat molts projectes diferents, de gent de tot el món que entenen el carrer i l’espai públic com l’escenari idoni per explicar les seves històries, per compartir experiències amb la ciutadania, i hem endevinat els dubtes als què ens enfrontem: Què vol dir participació? No és tot el públic un participant encara que sigui com a espectador? Com treballar la ficció de manera que puguem fer referència a la realitat? Ens serà possible com a agrupació trobar el suport necessari per tirar endavant un projecte de gran envergadura com aquest? Qui poden ser els nostres còmplices? Existeix un teixit al nostre entorn per programar i donar sortida a espectacles com el que preparem? Haurem de marxar a l’estranger a compartir la nostra feina? Poden projectes com el que ara imaginem contribuir a la transformació social? Cal una transformació social mitjançant processos culturals?

No totes les respostes seran immediates, però assistir a espais on es generen preguntes és fonamental perquè els artistes sortim de la nostra bombolla. És real aquesta bombolla?

Viatjar, trobar-se, compartir i regenerar. Això sí que és real. I necessari.