fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Neix RIEE, la Red Iberoamericana de Espacios Escénicos

El dimarts 7 de juliol es va presentar la Red Iberoamericana de Espacios Escénicos dins les jornades Grec PRO del Festival Grec de Barcelona. RIEE és una xarxa de sales de Mèxic, Xile, Argentina i Espanya, que neix amb la voluntat de construir ponts artístics i de coneixement entre aquests països i cercar eines per poder desenvolupar projectes en comú bidireccionals i de diversitat cultural.

La Nau Ivanow també ha format part com a impulsora d’aquest projecte que vol establir diàlegs i connexions entre diferents espais i països, en la seva voluntat i treball per la internacionalització.

La presentació es va realitzar a través de Zoom amb més de 300 persones inscrites i la participació de les quatre entitats que integren la xarxa: Verónica Tapia, presidenta de la Red Salas de Teatro de Santiago (Xile); Samuel Sosa, secretari de la Red de Espacios Culturales Independientes Organizados de la Ciudad de México, RECIO; Liliana Weimer, presidenta d’ARTEI, Asociación Argentina del Teatro Independiente, i Jacobo Pallarés, president de la Red de Teatros Alternativos. David Marin, director de la Nau Ivanow, va ser el moderador de la sessió.

Els integrants de RIEE van explicar l’objectiu pel qual s’ha creat aquesta xarxa i què pot aportar a l’ecosistema escènic. Tots van coincidir en la necessitat de crear un espai d’intercanvi de pensament i metodologies que permeti compartir i hibridar experiències per tal que els espais que en formen part puguin seguir creixent. La idea de crear la xarxa RIEE va sorgir en una trobada dels seus membres a Santander l’any 2018.

També es va presentar el web del projecte www.riee.org, encara en construcció, que compta amb un mapa dels 190 espais que conformen la xarxa amb informació detallada de cadascuna i un sistema de filtratge per realitzar cerques efectives.  El web, a més, compta amb un espai privat en el qual es pot compartir informació entre els espais que hi formen part.

A continuació, es va obrir un debat sobre la importància del treball i la creació de xarxes internacionals, en el qual també hi va participar Toni González, en representació d’IETM, i Zaida Rico, coordinadora del programa Iberescena, format per 16 països.

Finalment, es va parlar sobre la situació actual de les arts escèniques i com des de la xarxa RIEE es vol treballar col·laborativament per millorar-la en paràmetres de sostenibilitat, diversitat i posicionament polític.