fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc’, un projecte de creació comunitària de la companyia resident HUI BASA

Hui Basa, companyia resident a la Nau Ivanow, estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya un projecte de creació comunitària amb actors no professionals. Un grup de joves d’entre 16 i 18 anys i un grup de persones més de 65 anys viatjaran junts a la recerca de l’optimisme que mou les persones a canviar el món on vivim. Ens hem endinsat en el procés de creació que han viscut al nostre espai i us ho expliquem en aquesta notícia.

Durant el mesos de setembre, octubre i novembre s’han reunit els divendres i dissabte, a la Nau Ivanow, un grup de joves nascuts al nou segle i persones de més de 65 anys. Igual que cada divendres la jove Greta Thunberg va manifestar-se davant del parlament suec fins crear un moviment de consciència davant l’emergència climàtica. Igual que cada dissabte l’islandès Hördur Torfason es va plantar davant del parlament durant 4 mesos fins que va aconseguir que dimitís el govern.

D’aquest procés de creació n’ha sorgit una obra que vol abordar aquestes mobilitzacions que cerquen canviar el món. Perquè mirant el món a la cara és com es pot canviar. La companyia resident a la Nau Ivanow ha volgut treballar amb població local, amb persones d’edats molt allunyades que viuen als barris de Fort Pienc i la Sagrera.

I no només es tracta de parlar d’emergència climàtica, sino actuar-hi en conseqüència. La companyia ha posat en pràctica un decàleg per a un teatre sostenible, que preten reduir el consum en l’escenografia i l’energia necessària per dur a terme el projecte, així com afavorir l’ús del transport públic entre l’equip.

En aquest projecte de Hui Basa també hi col·labora el Teatre Nacional de Catalunya, on s’estrenarà, i “la Caixa”, en el marc dels programes Art for Change i CaixaEscena. Una col·laboració que neix per crear ponts entre diverses generacions i acostar la programació teatral a públic més jove.

Mateix dia. Mateixa hora. Mateix lloc, un projecte de creació comunitària de Lali Álvarez i HUI BASA, es podrà veure a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya del 21 al 24 de novembre.

COMPRAR ENTRADES