fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

LIMITS

Mostra de la companyia Ferran Orobitg, en residència a la Nau Ivanow, com a resultat de l’intercanvi de la Nau Ivanow amb Cal Gras

Límits va ser seleccionat per ser resident al Centre de producció i Residències d’Artistes Cal Gras, en el marc del projecte Testimoni Escènic.

Espectacle de teatre gestual multidisciplinari on conflueixen el circ, la manipulació d’objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown. Una història inspirada en el conte L’elefant encadenat, de Jorge Bucay, plantejada com a metàfora dels marcs mentals que ens autoimposem i que ens impedeixen créixer com a persones.

Un al·legat contra la por, les opinions preconcebudes, les limitacions socials i culturals i les imposicions de qualsevol mena. Una reivindicació de les capacitats i de les possibilitats de les persones.

Cia. Ferran Orobitg
Creació i actor: Ferran Orobitg
Ajudant de direcció, manipulació i tècnic: Ivan Alcoba
Escenografia: Xevi Planes
Músiques i edició sonora: Virgínia Borràs
Visió exterior: Pere Farran, Jaume Jové i Elinor Randle
Producció: Fadunito Produccions S.L.
Fotografia: Georgina Puig
Disseny gràfic: Núria Sas
Vídeo: Marko Kumer-murc

Ferran Orobitg [www.fadunito.com]
Després d’haver estudiat Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida, vaig treballar amb diferents companyies de teatre de carrer catalanes. Ara fa 14 anys vaig crear amb Ivan Alcoba la companyia d’arts de carrer FADUNITO.

El meu treball dins la companyia sempre ha estat lligat a la creació i direcció artística. La nostra companyia va començar fent circ, però a poc a poc ens hem especialitzat en les arts de carrer. Autor de La Gran familiaEl petit circ3GMediterràniaCeci 3.0 ,+75PropersBabies i Límits.

Del 2007 al 2009 vaig acabar la  segona promoció de la FAI AR (Formació avançada i itinerant de les arts de carrer) a Marsella, una formació professional i única de 18 mesos de durada ininterrompuda i pionera a Europa. Dins el marc d’aquesta formació, cadascun dels 13 aprenents presentem un projecte artístic personal, en el meu cas presento ACCESSIBLE?, un projecte artisticosocial i lúdic d’intervenció urbana sobre l’accessibilitat a l’espai públicEs va estrenar el 4 de maig del 2010 a Lleida.

Els dos darrers anys, he fet un canvi personal d’orientació artística. Vaig presentar el setembre de 2017 el meu primer Solo artístic, LíMITS, un espectacle de teatre de moviment, amb pinzellades de circ. La meva experiència és més teatral i d’improvisació al carrer, però sempre hem actuat sense text i la part de moviment i comunicació no verbal n’ha estat la base. Aquest espectacle es va estrenar a FiraTàrrega, el setembre de 2017. [Entrevista]

[facebook]