fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Grec 2015 – Festival PIIGS

Econòmica, social, institucional… La crisi en les seves formes més diverses puja a l’escenari de la mà del festival PIIGS, que per segon any consecutiu porta a Barcelona autors de diversos països europeus. L’objectiu és propiciar una trobada de dramaturgs, directors d’escena, actors i creadors en general per reflexionar i debatre sobre la crisi a Europa a partir de propostes teatrals internacionals.

Tot i que l’any passat es va dedicar una atenció especial als autors procedents de Portugal, Irlanda, Itàlia, Grècia i Espanya, enguany s’ha obert la convocatòria a dramaturgs de tota Europa per presentar les seves propostes al procés de selecció. Finalment s’han triat quatre autors que han escrit textos inèdits que seran interpretats a l’escenari de la Nau Ivanow per quatre companyies de teatre professionals. Els textos originals i les seves traduccions també seran publicats a la segona edició del llibre PIIGS Dramatúrgia sobre la Crisi.

El pes de la programació, integrada dins del Festival Grec de Barcelona, recau sobre les lectures escèniques de les obres seleccionades, que són:
Balenes (Balene), d’Emanuele Aldrovandi (Itàlia), a càrrec de la companyia Nus Teatre.
Però la ciutat m’ha protegit (Aber die Stadt hat mich geschützt), de Tanja Šljivar (Bòsnia i Hercegovina i resident a Alemanya), a càrrec de la companyia LAminimAL Teatre.
Los útimos de Filipinas, de Javier Sahuquillo (Espanya), a càrrec de la Companyia Arcadia.
Cap por que ens deixi, de Maria Tranou (Grècia), a càrrec de la Companyia Sargantana.

Cada sessió anirà acompanyada d’una xerrada amb els equips artístics, els autors i el públic assistent.

“Acudieron en masa filósofos, economistas, sociólogos, politólogos, historiadores con y sin Arte, geógrafos, bibliotecónomos y documentalistas – salvo los filólogos, a los que nadie se acordó de avisar. Todo tenía visos de convertirse en la solución final de la crisis. Y, efectivamente, así fue: los gasearon a todos.” Los últimos de Filipinas, de Javier Sahuquillo (Espanya).

Contacte premsa: Cristina Haba 647874890 atomicbcn@gmail.com

La Nau Ivanow acull al juliol dues activitats del Grec Festival de Barcelona dedicades a la dramatúrgia contemporània que combinen la pedagogia, els debats i les lectures. L’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett i el Festival PIIGS són dues activitats independents, però interrelacionades i centrades en un mateix tema: com explicar històries en el món d’avui.

[Perpetuummobile]
[www.bcn.cat/grec]