fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Compañías en residencia

S’ha presentat en roda de premsa el projecte de residències de la Nau Ivanow i l’espectacle Romeu i Julieta de la companyia resident Projecte Ingenu, que es podrà veure a La Seca de l’11 de maig al 12 de juny.

Aquest dilluns 9 de maig, David Marin, director de la Nau Ivanow, ha explicat el pas endavant que vol fer la Nau en el projecte de suport a les arts escèniques: acollirà dues companyies residents que disposaran de tots els recursos per créixer i internacionalitzar-se. No es tracta d’ajudar a coproduir espectacles, sinó d’acompanyar, facilitar i fer recerca de tots els recursos necessaris perquè aquestes companyies desenvolupin les seves creacions, formant-se amb directors i creadors internacionals o facilitant-los l’accés a festivals i circuits.

El primer resultat d’aquest treball conjunt és Romeu i Julieta, a càrrec de Projecte Ingenu, que es presentarà l’11 de maig a La Seca. Segons el director, Marc Chornet, l’espectacle sorgeix de la voluntat de donar una certa continuïtat al treball iniciat pel col·lectiu Projecte Ingenu amb Hamlet, que es va veure a la Sala Atrium la temporada passada. En aquesta ocasió ha volgut acompanyar els dos protagonistes del mateix equip de gent en un procés de treball similar. Construir la peça a partir d’un punt de partida estètic pròxim: “Se’m presenta així la possibilitat de construir un ‘cor’ de gent jove, forta, amb alt control i expressivitat físics, amb capacitats musicals i vocals. Un cor d’on neixin tots els personatges que no siguin Romeu ni Julieta”.

Projecte Ingenu ha realitzat dues experiències satisfactòries amb adolescents: Hamlet, amb un grup de 15 adolescents tarragonins que van fer un seguiment de la creació i van poder actuar al seu costat en dues funcions, i Blau, la culminació d’un procés de creació durant un mes sencer al voltant del problema de la immigració a la Mediterrània. El resultat d’aquest últim procés es podrà veure a la Nit dels Museus al Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats que se celebrarà el 21 de maig.

[Nota de premsa]

[notícia Btv]

[Teatral.net]

[La Vanguardia]

[El Punt Avui]