fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Festival Europes

L'exposició 'Modernització' forma part de la programació del Festival Europes, un festival de cultura contemporània organitzat per La Fábrica, que vol prendre el pols a la creació de l’Europa d’avui, i que tindrà lloc a més de 200 espais de la ciutat de Barcelona del 21 d’octubre al 14 de novembre, entre els quals la NAU IVANOW.

El Festival Europes obre amb 'Modernització'

EUROPES és un festival multidisciplinari, que ofereix al públic de la ciutat un gran nombre de continguts en camps com les arts plàstiques i visuals, les arts escèniques, la música, el cinema, la literatura, l’arquitectura, la gastronomia i el disseny, amb un programa transversal que dinamitzarà l’agenda cultural de Barcelona amb més de 250 activitats entre projeccions, actuacions, conferències, trobades, exhibicions i congressos.

'Modernització'
Aquesta exposició se centra en el canvi radical que va tenir lloc a les ciutats d'Europa Central i de l'Est a la segona meitat del segle XX, vist a través de la lent de fotògrafs de sis països: Àustria, República Txeca, Hongria, Polònia, Eslovàquia i Eslovènia.
La reconstrucció post-guerra i la ràpida urbanització i modernització d'aquests territoris va ser feta segons un estil nou i internacional: el Modernisme. Es tractava de construir un nou món a partir de les cendres del vell ordre. Nous cinemes i palaus d'esports, blocs d'oficines i habitatges socials, escoles i hospitals, fàbriques i hotels, ignorant el context històric i la tradició local, imposant un nou ordre, abstracte i de major escala, sobre patrons existents. Un intent radical de rearmar el paisatge i la societat.
L'herència modernista continua tenint enemics entre els artistes d'Europa Central i de l'Est. La majoria de la fotografia presentada en aquesta exposició va més enllà de la documentació arquitectònica. Els artistes presenten un acostament crític i fan una declaració personal sobre els ideals modernistes i la seva influència en el paisatge i en la vida quotidiana als seus països.

Comissaris: Grzegorz Piatek & Jaroslaw Trybus (Polònia)
Artistes: Tamás T. Dezsö i Anna Fabricius (Hongria), Mikolaj Dlugosz, Jan Dziaczkowski i Nicolas Grospierre (Polònia), Pavel Fric (República Txeca), Martin Kleibl i Marek Kvetan (Eslovàquia), Andrew Phelps, Wolfgang Thaler i Barbara Zeidler (Àustria)

[www.europes-festival.eu]