fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Vent de marinada…a voramar

Josep M. Garcia – fotografia
Inauguración: viernes 11 de noviembre. 19h
Sala Màquines
Entrada gratuita

“La mediterrània, bressol de moltes de les civilitzacions occidentals, configura la diversitat de paisatges units en un pont de cultures, que van des de Tamariu, a les platges de Trieste o les de Tunísia.
He volgut captar la força que ens atrau de la ribera mediterrània. Moments quotidians com el suau passeig caminant sobre la sorra molla a tocar les ones d’escuma blanca, que ens fa parlar i escoltar les confidències amb els amics o la persona estimada. Contemplar i impregnar-nos de la bravura del seu batec, o gaudir i deixar-nos seduir per la calma de l’horitzó a la fi de l’aigua platejada. Tancar els ulls i sentir-nos volar amb la remor de les ones.
En el meu projecte he volgut sostreure el motiu, en un joc de miralls de doble imatge on l’actor participa del paisatge. El front de la mediterrània conté una personalitat pròpia de llums i colors, de l’ocre al verd, roig i blaus, que s’alternen en el pas de les hores, com l’aigua de mar.
La nostra terra ens emmarca en un entorn cultural i social i ens configura com a mediterranis i mediterrànies.” Josep Maria Garcia

Josep Maria Garcia (Barcelona 1951) neix a l’esquerra de l’Eixample i el 1970 es trasllada a la Sagrera. Inicia estudis d’art a la Llotja, Escola superior de disseny i art, i més endavant estudia Disseny Industrial a l’Escola Massana. Ha participat en diversos seminaris, tallers i cursos de fotografia.
És aficionat a la fotografia i a les arts plàstiques, motivat pel llenguatge de les formes. Fotògraf autodidacta, capta la imatge a partir del estudi semiòtic en l’entorn que ens envolta. Les seves fotografies es configuren en un ventall que va del realisme a l’expressió conceptual, en un projecte continu on l’ésser humà té un paper fonamental.
Ha participat en diverses exposicions col·lectives, al centre Cívic de la Sagrera, Club Natació Sant Andreu, a la Nau Ivanow i Can Fabra Sant Andreu.

Es miembro cofundador del grupo de fotografía Photosagrera desde 2009, una entidad sin ánimo de lucro que promueve actividades dirigidas a todos los aficionados a la fotografía, en especial a todas las personas que se quieran iniciar en el mundo de la imagen digital. El objetivo del grupo es crear un punto de encuentro de la gente de la Sagrera aficionados a la fotografía, y en colaboración con las entidades del barrio.

[www.photosagrera.cat]
[facebook]