fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

BIG BAND JAZZ MARESME meets SWING

Aquest espectacle està pensat principalment perquè els amants del ball en general i del Lindy hop en particular puguin gaudir del plaer de ballar amb tota una big band en directe, i qui no vulgui bellugar els peus pot gaudir‐la tranquil·lament en una cadira disfrutant del seu so impactant.

La Big Band Jazz Maresme neix arrel d’un cúmul d’inquietuds de molts músics i gent relacionada amb la música del Maresme; feia anys que tenien la idea en ment, però una formació de 17 músics no és fàcil d’engegar. La Casa de la Música Popular els va acabar de donar l’empenta i el suport que necessitaven i és així que ara poden comptar amb una big band professional, l’orquestra per excel·lència dins del jazz. Un estil que a les nostres terres està vivint un excel·lent moment, amb nous compositors i arranjadors que fan que aquest tipus de formació estigui més viu que mai.

Fa poc que la Big Band, amb més de set anys d’existència, acaba d’editar el seu primer CD, on hi ha una mostra del seu repertori que ha consolidat en els seus espectacles. Ha participat en festivals de jazz com ara el d’Arenys de Mar, Premià de Dalt, Sant Boi, Sant Just Desvern, el Cruïlla de Cultures de Mataró. I ha portat convidats de la talla de Jesse Davis, Bob Sands, Wendell Brunious, Toni Solà, Raynald Colom, Txell Sust i Marian Barahona.

Els músics que componen la formació són principalment de la comarca del Maresme, alguns amb una ja extensa carrera professional i uns altres de més joves, amb un futur prometedor dins la professió. De l’experiència dels músics de la big band, en podríem destacar artistes i formacions com ara La Vella Dixieland, la Locomotora Negra, BJO, Big Band Jazz Terrassa, Lucky Gury Big Band, Cotton Club Big Band, Orquestra Plateria, La Barcelona Big Latin Band, Nina, David Civera, Natalia, Guillermina Motta, M.A. Céspedes, Dani Nel·lo, Ovidi Montllor, Gerard Quintana, i un llarg etcètera que han comptat amb la col·laboració d’alguns d’ells o estan treballant actualment amb alguna de les formacions esmentades.

La formació la componen els següents instrumentistes:

Direcció i piano: Gerard Nieto
Trompetes: Ivó Oller, Albert Cruz, Leandre López, Ignasi Franco
Trombons: Aram Montagut, Jordi Montasell, Pere Bono, Marcos Ruescas
Saxos alts: Nil Villà, Albert Comaleras
Saxos Tenors: Joan Moragas, Jaume Maristany
Saxo Baríton: Piero Cozi
Guitarra: Lluís Murillas
Contrabaix: Pep Rius
Bateria: Marc Buch

[www.jazzmaresme.com]

Entrada: 12€
Balladors, Fundació Jazz Class i Amics de la Nau: 8€