Companyies en residència

 

Residència LÍMITS

Cia. Ferran Orobitg [www.fadunito.com]

Després d’haver estudiat Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida, vaig treballar amb diferents companyies de teatre de carrer catalanes. Ara fa 14 anys vaig crear amb Ivan Alcoba la companyia d’arts de carrer FADUNITO.

El meu treball dins la companyia sempre ha estat lligat a la creació i direcció artística. La nostra companyia va començar fent circ, però a poc a poc ens hem especialitzat en les arts de carrer. Autor de La Gran familiaEl petit circ3GMediterràniaCeci 3.0 ,+75PropersBabies i Límits.

Del 2007 al 2009 vaig acabar la  segona promoció de la FAI AR (Formació avançada i itinerant de les arts de carrer) a Marsella, una formació professional i única de 18 mesos de durada ininterrompuda i pionera a Europa. Dins el marc d’aquesta formació, cadascun dels 13 aprenents presentem un projecte artístic personal, en el meu cas presento ACCESSIBLE?, un projecte artisticosocial i lúdic d’intervenció urbana sobre l’accessibilitat a l’espai públicEs va estrenar el 4 de maig del 2010 a Lleida.

Els dos darrers anys, he fet un canvi personal d’orientació artística. Vaig presentar el setembre de 2017 el meu primer Solo artístic, LíMITS, un espectacle de teatre de moviment, amb pinzellades de circ. La meva experiència és més teatral i d’improvisació al carrer, però sempre hem actuat sense text i la part de moviment i comunicació no verbal n’ha estat la base. Aquest espectacle es va estrenar a FiraTàrrega, el setembre de 2017. [Entrevista]Residència UNA

Cia. La Perdición [www.pauaran.com]

Una és un projecte teatral concebut per Maite Jáuregui i Pau Aran Gimeno, basat en l’intercanvi creatiu i interdisciplinari, emmarcat a les ciutats de Londres, Madrid i Barcelona. Ella actua a l’escenari i ell ha guiat aquest treball. Tots dos han desenvolupat i madurat junts la història d’UNA, una escriptora a la qual ens unirem en el seu món imaginari per descobrir els fets que han determinat la seva realitat actual, menys ideal.

El projecte busca qüestionar la naturalesa de la negació com un element central en la situació del nostre personatge i tan present en la societat actual. La interacció amb les persones, la vida, la mort i els llocs on habiten. Amb els esdeveniments que vivim en el nostre viatge personal i professional. L’interès per la forma en què l’actuació qüestiona l’espai escènic i la trobada entre dues realitats diferents (Maite i Pau) són els principals focus i motors del projecte, l’objectiu dels quals és ampliar les oportunitats i eines a través de la trobada de diferents idiomes, pràctiques i realitats.


Residència LES VEUS DE LO

Cia. Ulver [www.facebook.com/ciaulver]

Es funda l’any 2015 amb l’objectiu de realitzar projectes de creació en col·lectiu. Després d’haver anat coincidint en diversos projectes professionals en l’àmbit de les arts escèniques, decideixen crear una companyia i començar a fer els seus propis projectes. Els seus integrants són Anna Collell, Maria Cuevas, Xavier Vila i Maria Voronkova.
Els darrers espectacles que han realitzat com a companyia són Es busca un Seat Ibiza, estrenat el juny del 2016 al Festival Píndoles i més endavant en el Festival Mikroteatre del teatre Akadèmia; Microteatre temàtic, estrenat a les festes de Gràcia del 2016; El petit canvi d’en Jotacé, estrenada a l’Antic Teatre l’any 2015 (projecte de teatre aplicat sobre racisme fet conjuntament amb l’Associació P11 Cultura en acció).

Comparteix