Companyia resident – Hui Basa

huibasa.com / facebook / infohuibasa@gmail.com

L’Agrupació Hui Basa neix de la trobada entre Lali Álvarez, Pau Matas i David Teixidó. Després de treballar junts a Ragazzo i Barcelona (contra la paret), ara engeguen aquest nou projecte en residència a la Nau Ivanow. Centren la seva recerca i creació en dues línies: el documental teatral i el treball escènic a l’espai públic.

Actualment treballen en tres projectes: Privilegi, un espectacle de sala amb una base documental sobre el concepte de Privilegi. Tha Tzpar (L’espera), l’espectacle de carrer que s’estrenarà el setembre a FiraTàrrega, dins el programa de Suport a la Creació. I Squatart, un projecte d’art i comunitat on els habitants d’un lloc determinat són subjecte del fet artístic.

Aquesta residència va propiciar que Lali Álvarez presentés el seu projecte al Gibney Dance Center de Nova York, en qualitat de companyia resident a la Nau Ivanow. L’esdeveniment sorgeix de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i Pro Helvetia, la institució homòloga a Suïssa, que porta quatre artistes més (Clàudia Cedó, Xesca Salvà i Ariadna Peya, i la comissària Anna Giribert) a l’Arts Salon que han posat en marxa. L’objectiu d’aquest saló és contextualitzar el treball de les creadores catalanes en nous entorns i alhora submergir-les en el teixit cultural de la ciutat on té lloc l’esdeveniment.

També han estat els creadors de l’acció duta a terme per la Nau Ivanow al Disseny Hub Barcelona durant la Nit dels Museus, en el marc del programa Creació&Museus, que vincula museus i Fàbriques de Creació de Barcelona.

Comparteix