P-acte idiota – Hermanas Picohueso

 

P-acte idiota és un gran esdeveniment a una plaça. L’espectacle és l’aparició de la Comunitat Idiota, és el ressorgir d’una religió amagada, és l’ànima de Laodice, la gran reina egípcia, major símbol de la religió mil·lenària, parlant a través de la mà, interpel·lant un públic alienat, pregunant allò que preferim deixar al racó més profund del nostre cervell, és l’esquerda de la nostra vida que no volem mirar però que sabem que és allà i anirà creixent.

A través del Mapping, l’horror bacui audiovisual i les càmeres en directe que enregistren tot allò que succeix en el fet escènic, la intenció és omplir l’espai públic amb la creença absoluta de que per a ser fidels al contingut que proposem, necessitem un espai d’exhibició democràtic, a on tothom hi pugui tenir accés i a on poder tenir més oportunitats d’aconseguir adeptes a la Comunitat Idiota.

La nostra investigació parteix de les següents preguntes: Què passa amb les comunitats que viuen conscientment fora de la llei i les convencions socials encara que sigui per una curta, però alegre existència? És ciència- ficció? Són utopies pirates? És que estem condemnades, totes les persones d’aquest planeta a no experimentar, ni per un segon, la llibertat en la seva màxima plenitud? El projecte europeu vol difuminar tota diversitat cultural i individual, excloent tots aquells col·lectius que no s’identifiquin i integrin en aquesta amalgama d’ànimes sense personalitat. Com crear una normativa des de zero, on les lleis es regeixen per altres forces no institucionals? Quin sentit té molestar-se en lluitar en contra d’un poder que ha perdut tota mena de significat i s’ha convertit en pura simulació?

Intentem cercar respostes sobre les diferents maneres de generar vincles entre participants, sobre el llegat que perllongui la durada de l’obra creant una comunitat, i per intentar generar reaccions de canvi i compromís cap a nosaltres mateixes com a espectadores, indagam sobre la narrativa del fet religiós, allò ritualístic. Aprofundir en les connexions entre el teatre i els actes de fe.

Consulta aquí la galeria d’imatges

Proper streaming: dimarts 2 de març a les 17h. Segueix-ho a través de Youtube i Facebook Live

 

Comparteix