Fundación Mis Bragas

 

 

Fundación Mis Bragas és una aliança entre dues dones que fan des dels seus cossos. Des de la intimitat dels seus cossos imaginen que al centre del discurs, amb el que s’ha d’estar alineat per encaixar en aquesta societat, no hi ha el paradigmàtic home blanc heterosexual sinó elles mateixes. S’imaginen que no són “l’Altre”.
Desitgen atendre l’eloqüència d’aquests cossos, compromeses amb ells en un sincer exercici d’ocupació. D’ocupació de l’espai des d’aquests cossos, i no altres.
Sobre l’experiència d’aquests, i no altres, construeixen els discursos, des d’una experiència cíclica i sagnant. Des d’allà, i no des d’un altre lloc, articulen els seus relats.
Imaginant per un moment que l’alteritat no som nosaltres, que no som la versió femenina de l’home. La versió carent o castrada de la humanitat. Acollim aquesta experiència legitimant-la i ocupant l’espai escènic i el món des de l’úter, perquè és amb úter que l’habitem, el percebem i ens deixem travessar per ell.
Volem fer del món un lloc menys aliè, habitant el nostre cos, cantant-lo, ballant-lo. Ocupant-lo com a espai de resistència, de rosa, de vestits de flors, de pits a l’aire, de calces i de ‘brilli brilli’.
Les ‘Bragas’ som Andrea Marinel-lo i Gaia Bautista i estem felices de que el nostre primer projecte com a companyia, Bitch, formi part del cicle DespertaLab20.

Comparteix