Edicions anteriors

Guanyadors DespertaLab 2017

1r Premi: Mafia (The Mamzelles Teatre)

Companyia convidada: Watching Peeping Tom (Alícia Gorina)

Premi internacional: Juana Inés, paráfrasis de sí misma (Teatro Estudio TEES i Teatro Nómada de Jalisco, Mèxic)


Guanyadors DespertaLab 2016

1r Premi: No hi ha bosc a Sarajevo (Cia. Paradiso 99)

2n Premi: Y-X o la fidelitat dels cignes negres (Cia. El Martell)

3r Premi: Dramaburg (Carlos Perelló)


Guanyadors DespertaLab 2015

De l’11 de juny al 19 de juliol es van poder veure a la Sala Atrium els espectacles guanyadors del DespertaLab.

 

1r Premi: La pista (cia. Menú Teatral)

 

 

2n Premi: Bailong (Ana Roca) De l’11 al 21 de juny

 

[NdP guanyadors]

[Nota de premsa]

3r Premi: Les estrebades d’una pinta trencada (cia. Les nenes també som calves) Del 9 al 19 de juliol


Guanyador Beca Desperta 2014

El jurat de la Beca Desperta 2014, que organitzem Nau Ivanow i aPortada, ha seleccionat el projecte Discordants, de RetorCia Teatre, com a guanyador de la convocatòria.

Segona companyia més votada i finalista del premi, RetorCia Teatre passa a ser la companyia beneficiària de les prestacions de la Beca. Aquest canvi de guanyador es deu al fet que la companyia inicialment escollida com a guanyadora, Els CarmenSunyé, ha renunciat lliurement al premi. Els motius de la renúncia responen a qüestions logístiques, ja que no ha vist possible adaptar el seu espectacle Trashèdies al nou espai de representació d’enguany: la Sala Atrium.

Una de les novetats de l’edició de 2014 és que l’obra guanyadora de la Beca serà l’encarregada d’obrir el proper 4 de juny el cicle teatral Atrium LAB, impulsat per la Sala Atrium. L’obra restarà en escena durant dues setmanes.

Malgrat la renúncia, la Beca Desperta concedeix un accèssit a la companyia teatral Els CarmenSunyé, que estrenarà l’obra a la Nau Ivanow el juny i es beneficiarà de les sis setmanes d’assaig en aquest espai de creació teatral.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Carme Portaceli, directora teatral; Ferran Utzet, director teatral; Frederic Roda, director del Teatre de Ponent; Raimon Molins, director de la Sala Atrium de Barcelona; Cristina Salvador, directora d’aPortada; Xavier Pardo, periodista i crític de teatre; Llàtzer Garcia, dramaturg i coordinador artístic de la Nau Ivanow, i David Marin, director de la Nau Ivanow.

[nota de premsa]


Guanyador Beca Desperta 2013

El jurat de la Beca Desperta 2013 ha seleccionat el projecte El gran despropòsit, de la Companyia Estable de la Casa Real, com a guanyador de la convocatòria. Amés, han decidit atorgar una menció especial al projecte País sense paraules, de la Companyia Obskené.

El gran despropòsit ha estat seleccionat perquè trenca amb el musical convencional, pel risc i l’originalitat del plantejament i la solidesa del projecte i de l’equip. El projecte de la Companyia Estable de la Casa Real planteja la fusió, aparentment impossible, de la ciència ficció, el musical i la comèdia de l’absurd en un univers delirant ubicat en un futur apocalíptic.

El jurat va voler fer una menció especial al projecte País sense paraules, de la Companyia Obskené, per la seva aposta pels nous llenguatges i l’exploració de nous públics teatrals.

El jurat d’aquesta edició ha estat format pel periodista especialitzat Jordi Bordes; l’actor i director teatral Abel Coll; la productora Lola Davó; el dramaturg i director Llàtzer Garcia; el director teatral Ferran Utzet i el director del Teatre de Ponent, Frederic Roda.

[article Núvol 19.12.12]


 

Guanyador Beca Desperta 2012

La Beca Desperta 2012, convocada per la Nau Ivanow i aPortada, ha estat atorgada al projecte Companyia Solitària, de la companyia homònima Companyia Solitària de teatre. El jurat de la Beca Desperta ha valorat la solidesa del projecte i la bona planificació i previsió pel que fa a producció.

El premi de la beca Desperta 2012 correspon a sis setmanes d’assaig als espais de la Nau Ivanow, i dues setmanes d’exhibició a la mateixa Nau (del 23 de febrer al 4 de març), i un espai per a la construcció d’escenografia, així com el suport de l’agència de comunicació aPortada per a la comunicació del projecte.

El jurat de la Beca Desperta 2012 està format per Abel Coll, actor i director de teatre; Lola Davó, productora; Llàtzer Garcia, dramaturg i director, Ferran Utzet, director teatral; Frederic Roda, membre de la junta de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), i Gemma Ruiz, periodista.

 

Comparteix