Convocatòries internacionals 2019

Article en constant construcció. Si voleu enviar alguna convocatòria perquè la publiquem podeu omplir el formulari que trobareu al final de la llista


Obertes les convocatòries de Porta4 (Barcelona)
porta4.cat

Porta4 continua ubicat al barri de Gràcia però des de setembre de l’any passat estan al carrer Martí 18, un espai amb una sala d’exhibició de 50 persones i dues sales per classes, assajos, residències… i tot allò que necessiteu.

Termini presentació: tot l’any


15è Festival Internacional de Teatre Infantil “Little Ladies, Little Gentlemen” (Ankara – Turquia)
etc-cte.org

El festival tindrà lloc entre els dies 24 i 29 d’abril de 2019 a Ankara, capital de Turquia. A més de les actuacions teatrals principals, els grups també poden proposar tallers i actuacions a l’aire lliure com ara teatre de carrer, esdeveniments de carrer o espectacles de dansa.

Termini presentació: 15 gener 2019


OPEN CALL d’artistes performàtics (Barcelona)
incautasproject.com

El Centre d’Art i Cultura ESPRONCEDA prepara un esdeveniment dedicat a l’art plàstic, fotogràfic, musical i performatiu d’artistes emergents, comissionat per Las Incautas, projecte que forma part del coworking de la Nau.

Termini presentació: 15 gener 2019


Red de Teatros Alternativos (Espanya)
redteatrosalternativos.org

La Red de Teatros Alternativos obre la convocatòria del Circuit 2019 destinada a la selecció de propostes artístiques d’Arts Escèniques Contemporànies per a la gira per les sales associades a la Red.

Termini presentació: 21 gener 2019


Convocatòria General de Subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat (Barcelona)
ajuntament.barcelona.cat

L’Ajuntament de Barcelona té una àmplia oferta de subvencions que van des de les accions socials fins al comerç, passant per les polítiques de joventut. Però el bloc més important, que representa vora el 80% del total de subvencions, és el destinat a les activitats de districte i ciutat.

Termini presentació: 24 gener 2019


Convocatòria Residències 2019 d’Addend (Catalunya)
addend.comissariat.cat

Addend posa a disposició dels agents culturals de diverses disciplines les seves instal·lacions i obre la convocatòria per a dues línies de residència per a l’any 2019.

Termini presentació: 31 gener 2019RESHAPE: Open Call 2019 (Europa i països de la Mediterrània)
reshape.network

Busquen artistes i treballadors culturals que han intentat i han aconseguit idear models alternatius de treball conjunt o han implicat públics de manera innovadora.

Termini presentació: 31 gener 2019Convocatòria de residències d’estiu de Can Serrat (Bruc – Catalunya)
canserrat.org

Can Serrat dóna suport a la producció artística i d’escriptura, i oferir un espai de treball i habitatge per a cada resident.

Termini presentació: 31 gener 2019Convocatòria textos inèdits Festival Píndoles (Barcelona)
www.pindoles.com

Es busquen petites grans històries que atrapin a un públic àvid d’una experiència teatral única, en un dels escenaris més singulars de Barcelona: el Castell de Montjuïc.

Termini presentació: 3 febrer 2019Mobilitat d’artistes en arts escèniques de l’Institut Ramon Llull (Catalunya)
www.llull.cat

Despeses del desplaçament, allotjament i/o transport de la càrrega amb l’objectiu de realitzar actuacions i/o gires fora de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques, des de l’1 de setembre de 2018 fins el 31 de maig de 2019, que contribueixin a la presència de la creació cultural de Catalunya a l’exterior, sempre que es rebi contraprestació econòmica (catxet/taquilla).

Termini presentació: 7 febrer 2019Residencias Paraíso (Galicia)
www.colectivorpm.gal

Residencias Paraíso inicia el seu tercer any de vida com a programa de residències artístiques d’investigació i creació al voltant de la dansa i les arts vives contemporànies a Galícia.

Termini presentació: 11 febrer 2019


Convocatòria de projectes d’Arts Escèniques al Centre Cultural la Farinera del Clot (Barcelona)
farinera.org

La Farinera aposta per un projecte de creació escènica amb la cessió d’espais i el suport tècnic a companyies tant amateurs com professionals.

Termini presentació: 22 febrer 2019


3ª Convocatòria Laboratori Tísner (Catalunya)
www.cotxeresborrell.net

L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar suport a la creació i producció de projectes escènics i esdevenir una plataforma per accedir a circuits del sector professional (festivals, sales…).

Termini presentació: 28 febrer 2019


Festival Chalon dans la rue (França)
chalondanslarue.com

Des de la seva creació el 1987 s’ha consolidat com un dels festivals de teatre de carrer més importants organitzats a França.

Termini presentació: 28 febrer 2019Festival Viva Cité de Sotteville-lès-Rouen (França)
sotteville-les-rouen.fr

El festival d’arts de carrer Viva Cité ha obert convocatòria per seleccionar els espectacles que participaran a la 30a edició de l’Off del festival Viva Cité, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny del 2019.

Termini presentació: 28 febrer 2019Between the Seas – Festival d’Arts Performatives del Mediterrani (Grècia)
betweentheseas.org

Conviden artistes mediterranis a passar una setmana de residència a la ciutat medieval mediterrània de Monemvasia, a la Grècia meridional, per treballar i desenvolupar el seu projecte, en col·laboració amb l’espai cultural Kymothoi.

Termini presentació: 1 març 2019


Convocatòria Festival TUDANZAS (Barcelona)
tudanzas.com

El Festival Social TUDANZAS és un festival social de 5 dies que des de la dansa crea espais de lliure accés de diàleg entre éssers, filosofies i cultures.

Termini presentació: 1 març 2019


XXX Convocatòria Temporales de Teatro (Puerto Montt – Xile)
culturapuertomontt.cl

Una de les festes d’arts escèniques més importants de Sud-amèrica, en la qual durant un mes companyies de diferents llocs del món munten més de cent creacions, en una de les ciutats port més importants de la porta d’entrada a la Patagònia.

Termini presentació: 1 març 2019Convocatòria Festival Stripart (Barcelona)
stripart.cat

Un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. Del 29 de juny al 12 de juliol de 2019, el Centre Cívic Guinardó s’omplirà de propostes artístiques i de diferents activitats de l’art actual.

Termini presentació: 3 març 201922a Fira Mediterrània de Manresa (Manresa – Catalunya)
www.firamediterrania.cat

La Fira Mediterrània de Manresa té un caràcter interdisciplinari -arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral, teatre-, i s’hi poden presentar creacions artístiques sobre Cultura popular: basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura.

Termini presentació: 4 març 2019FiraB! Mercat professional (Mallorca – Illes Balears)
www.firab.org

Cerca presentar els artistes de les Illes Balears a professionals del sector. Alhora, també s’organitzen jornades professionals, que donen l’oportunitat a tota la comunitat artística de poder presentar els seus projectes als programadors i professionals locals i forans, així com també d’establir sinèrgies i col·laboracions amb altres artistes.

Termini presentació: 8 març 2019


Convocatòria de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà (Granollers – Catalunya)
rocaumbert.com

Aquestes convocatòria selecciona projectes de creació contemporània que formaran part de la 8a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert (MAU) que es portarà a terme el dissabte 18 de maig.

Termini presentació: 11 març 2019


Beques artístiques del Konvent (Cal Rosal – Catalunya)
mail
La convocatòria va dirigida a creadors i creadores en l’àmbit de les arts visuals, performance, literatura, vídeo, fotografia, art sonor, música i new media, residents a la península i que vulguin realitzar un treball de recerca i creació durant el mes de maig al Konvent de Cal Rosal (Berga).

Termini presentació: 15 març 2019


Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals (Catalunya)
web.gencat.cat

L’objecte d’aquesta línia de subvencions és la concessió de subvencions per a la realització de consultories per a empreses, tant persones físiques com jurídiques. La modalitat preferent és per internacionalització, digitalització i elaboració de pla estratègic o redefinició del model de negoci. 

Termini presentació: 18 març 2019


Convocatòries de residències a l’Estruch per 2019-2020 (Sabadell – Catalunya)
lestruch.sabadell.cat

L’Estruch ofereix espais de treball per a residències de investigació, equipaments de llum i so per a residències tècniques, assessorament artístic i fins a 14 places d’allotjament que es cedeixen segons disponibilitat. Els projectes artístics seran seleccionats per comissions formades per professionals de la gestió cultural, responsables de centres de creació i difusió i directors de festivals.

Termini presentació: 18 març 2019


19a convocatòria d’art d’acció i performance. Perpetracions 2019 (Barcelona)
perpetracions.ccsantmarti.net

Perpetracions és un festival d’art d’acció i performance a l’espai públic al barri de Sant Martí de Provençals organitzat pel Centre Cívic Sant Martí. El festival tindrà lloc el dissabte 8 de juny de 2019 a partir de les 19 h a la Rambla Guipúscoa (entre els carrers Selva de Mar i Fluvià) i a la plaça de davant del Centre Cívic Sant Martí

Termini presentació: 18 març 2019


TEST. Festival en Xarxa d’Arts Intenses, de Prop i de Curta Durada (Avinyó i Catalunya Central)
festivaltest.cat

TEST és el Festival de la Xarxa Testimoni Escènic obert a propostes de tots els llenguatges artístics, de curta durada, per espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

Termini presentació: 30 març 2019


VII Festival ClasicOFF (Madrid)
clasicoff.com

Recepció de projectes que desitgin participar en la setena edició clasicOFF, festival pioner en l’escena teatral madrilenya que es fonamenta en la recerca de nous estils i noves formes d’enfrontar-se al text clàssic.

Termini presentació: 15 abril 2019Programa d’ajuts i mentories per a projectes d’art i cultura digital (Catalunya)
www.tantagora.net

El REL és un programa obert a joves artistes, creadors o gestors culturals, d’entre 19 i 25 anys, que tingueu un projecte o iniciativa cultural tant en estat embrionari com ja desenvolupat.

Termini presentació: 17 d’abril 2018


Subvencions a projectes d’internacionalització d’empreses i entitats culturals dels sectors de les arts escèniques
(Catalunya)
web.gencat.cat

L’objecte d’aquestes línia de subvencions és subvencionar projectes d’internacionalització d’empreses i entitats culturals dels sectors de les arts escèniques i de la música que contribueixin a la presència de la creació cultural de Catalunya a l’exterior

Termini presentació: 25 d’abril 2019Festival Internacional de Teatre per a Nens i Joves espectadors d’ASSITEJ (Tòquio – Xina)
www.assitej-international.org

ASSITEJ uneix teatres, organitzacions i individus dedicats al teatre per a nens i joves a tot el món. Seleccionen 25 produccions pel proper maig, del 14 al 24, dins l’International Theatre Festival for Children and Young Audiences de Tòquio, on també es celebrarà el 20è congrés mundial d’ASITEJ. El tema del festival és: Cap allò desconegut.

Termini presentació: 30 d’abril 2019


II Festival d’Arts Escèniques l’Estació Escènika (Barcelona)
eixfortpienc.com

L’Estació EscèniKa és una plataforma cultural d’arts escèniques de joves i per a joves; tant creadors com públic. Pretén impulsar les noves generacions donant l’espai i les eines necessàries, acostant el públic als joves creadors, i donant llibertat perquè utilitzin la seva veu per expressar la pròpia opinió i visió del món.

Termini presentació: 1 de maig 2019


VIII Encuentros de Creación en Magalia (Ávila – Espanya)
redteatrosalternativos.org

L’objectiu d’aquestes trobades és connectar els creadors de diferents territoris, afavorint l’intercanvi artístic entre ells, a partir de la seva participació en processos de creació i investigació escènica, on cada participant realitza una aportació segons diferents modalitats i rols.

Termini presentació: 24 de maig 2019


Residències Bonnescèniques (Barcelona)
labonne.org

La Bonne posa una especial atenció al suport a les companyies i a projectes culturals dirigits per a dones, donant resposta a les dificultats d’aquestes creadores per accedir a espais de treball i d’assaig des d’on poder desenvolupar projectes.

Termini presentació: 26 de maig 2019


V Residència de Creació Teatral Premi Born (Ciutadella de Menorca – Illes Balears)
premiborndeteatre.com

El Cercle Artístic convoca, en el marc de la celebració del XLIV Premi Born de Teatre, la V Residència de Creació Teatral, dirigida a projectes teatrals per a muntatges de textos clàssics, muntatge de textos contemporanis, muntatge de nova dramatúrgia (original i adaptada) i muntatge de creació col·lectiva.

Termini presentació: 8 de juny 2019FemArt. Convocatòria per artistes en etapa de formació (Barcelona)
femartmostra.org

Se seleccionaran un total de 20 projectes que formaran part de l’exposició DES-UNI-FORMADES que es presentarà a l’espai FemArt, Ca La Dona i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Termini presentació: 15 de juny 2019


Convocatòria Arts Escèniques Can Felipa (Barcelona)
cccanfelipa.cat

El programa d’Arts Escèniques del Centre Cívic Can Felipa presenta les bases de la nova convocatòria destinada a donar suport a les companyies, artistes i col·lectius escènics emergents en vies de professionalització, dividida en dues modalitats: Escena actual i Menuda Felipa.

Termini presentació: 20 de juny 2019I-Portunus (Europa)
www.i-portunus.eu

Un projecte finançat pel programa Europa Creativa amb l’objectiu de traçar un pla de mobilitat per a artistes i professionals de la cultura (arts visuals i arts escèniques.

Termini presentació: 24 de juny 2019


Aportacions reintegrables a la distribució i explotació d’espectacles d’arts escèniques
(Catalunya)
web.gencat.cat

Les aportacions reintegrables són uns ajuts econòmics en forma de “cofinançament” que permeten a l’empresa disposar de finançament a priori per a un projecte cultural.

Termini presentació: 12 de setembre 2019


Convocatòria d’obres internacionals 2020 – Festival de Artes Cielos del Infinito
(Xile)
festivalcielosdelinfinito.com

El Festival de Artes Cielos del Infinito convida els creadors i creadores interessats a postular obres nacionals i internacionals en les disciplines de teatre, dansa, circ, interdisciplinària i arts visuals en el marc de la 13a edició del Festival de Artes Cielos del Infinito que es realitzarà entre l’1 i el 21 d’octubre del 2020, a la Regió de Magallanes i Antàrtica Xilena.

Termini presentació: 12 de setembre 2019


Festival Internacional de Teatre i Dansa FINTDAZ 2020 (Xile)
antifazcultura.cl

La Compañía de Teatro ANTIFAZ, fundada a la ciutat d’Iquique, Regió de Tarapacá, convoca a totes les agrupacions de l’art escènic i les àrees de Teatre, la Dansa i les Arts Circenses al 13è FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE I DANSA ANTIFAZ / FINTDAZ 2020 , a realitzar del 02 al 09 de maig, a la ciutat d’Iquique, dins la Regió de Tarapacá – Xile.

Termini presentació: 30 de setembre 2019


Convocatòria RBLS PRO: 1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya (Barcelona)
escolesteatre.org

15 companyies de teatre i/o artistes tindran l’oportunitat d’explicar els seus projectes escènics per a adolescents i joves davant una audiència de programadors/ores, responsables de sales de teatre i festivals d’arreu del territori català. Cada grup comptarà amb 5 minuts a l’escenari per fer un pitching.

Termini presentació: 30 de setembre 2019


Unlimited International Arts Placement (Regne Unit)
weareunlimited.org

Unlimited és un programa d’ajudes d’arts que pretén integrar el treball excepcional d’artistes discapacitats del Regne Unit i sectors culturals internacionals, arribar a nous públics i canviar la percepció de les persones amb discapacitat.

Termini presentació: 14 d’octubre 2019


Festival de Artes Amatorias (Madrid – Espanya)
hoyes2030.love

El festival Hoy es 2030 en la seva segona edició proposa una convocatòria internacional per a artistes emergents a partir del subtítol Arts amatòries. L’objectiu del festival és indagar en el concepte d’amor com a possibilitat, actitud i forma de resistència: una força creadora de vincles i de models alternatius per a concebre les relacions socials més enllà dels mecanismes de poder.

Termini presentació: 10 de novembre 201915a convocatòria Testimoni Escènic (Avinyó – Catalunya Central)
testimoniescenic.org

Convocatòria de residències gratuïtes per a projectes escènics, que es trobin en la seva fase final de producció i ofereix, una vegada finalitzada la residència, diverses preestrenes per tal de provar l’espectacle amb públic. Un dels projectes serà seleccionat per mostrar el seu treball a la Nau Ivanow, amb l’opció de fer-hi una residència tècnica.

Termini presentació: 30 de novembre 2019Convocatòries de residències (Barcelona)
lacaldera.info

La Caldera obre la convocatòria del programa de residències per al període de gener a desembre 2020. Aquest any la convocatòria té dues modalitats: residència de creació i residència tècnica. Es preveu acollir un total de 15 projectes: 13 residències de creació i 2 residències tècniques

Adreçada a creadors, col·lectius i investigadors vinculats amb les arts escèniques, amb trajectòries provinents de qualsevol àmbit artístic, que considerin el cos i/o el moviment com a matèria, eina o pregunta central en el seu projecte. La seva procedència pot ser local, nacional i internacional.

Termini presentació: 3 de desembre 2019Malnascuts.prt (El Prat de Llobregat – Catalunya)
teatrelartesa.cat

malnascuts.prt és un laboratori d’experimentació escènica perquè joves de 16 a 30 anys puguin investigar en un espai de risc i descobriment de noves possibilitats d’expressió, impulsat pel Teatre L’Artesà amb la col·laboració de La Capsa]

Termini presentació: 9 de desembre 2019


11a edició dels Malnascuts (Barcelona)
salabeckett.cat

En aquesta onzena edició, la premissa o línia de treball que proposen és la investigació dels ESPAIS NO TEATRALS.  La peça que finalment es mostri després del procés de creació no es representarà dins del teatre. La concreció d’on i com es farà s’anirà definint durant el procés de creació.

Termini presentació: 21 de desembre 2019


Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro (Espanya)

www.festivaldealmagro.com

Convocatòria per elaborar la programació amb les propostes escèniques de més qualitat que rescaten, preserven, posen en valor, actualitzen i donen a conèixer l’immens patrimoni del teatre clàssic universal dels segles XVI i XVII, des d’orient a occident, posant especial atenció en el teatre barroc espanyol.

Termini presentació: 2 febrer 2020Comparteix