
D’acord amb el conveni de col·laboració entre el Col·legi de Teatre de Barcelona i la Nau Ivanow pel qual promovem conjuntament activitats en arts escèniques, els alumnes dels tallers de 3r del Col·legi presenten al públic els seus projectes. Amb això, els alumnes poden viure l’experiència de ser en una sala que és porta d’entrada al circuit per a molts d’aquests joves.
El primer espectacle d’aquest curs és La mort de Danton, de Georg Büchner, els dies 10, 11 i 12 de febrer (dimecres i dijous a les 21h, divendres a les 18h i 21h)
Direcció: Thomas Sauerteig
Ajudant direcció: Cristina Pericas
Il·luminació i so: Lluís Serra
Repartiment:
Danton I: Ramon Micó
Danton II, Herman: Joshua Brisa
Danton III: Oriol Altimir
Danton IV, lionès: Mathias Villalba
Julie, Dillon: Tamara Martos
Camille: Sergi Armentano
Lucile, Mercier: Lia Montalvo
Lacroix: Fran Lamor
Philippeau, Marion: Claudia Miquel
Hérault, Legendre: Marc Costa
Robespierre I, Fouquier: Maria Ballús
Robespierre II: Alba Josa
Saint-Just: Natalia Garrido
Simon, Collot: Sergi Núñez
Dona de Simon, Laflotte: Carlota Ferrer
Titellaire: Mar Solà
Fill de Danton: Sophie
Dames, ciutadans, diputats i soldats.
SINOPSI
Ens trobem a París el 1794. Ha arribat el 5è any de la Revolució Francesa i el poble segueix patint-ne les conseqüències. La rivalitat entre les diferents faccions polítiques és cada vegada més gran: Robespierre i els jacobins volen imposar-se amb el seu Regnat del Terror i envien a la guillotina tothom qui nega la virtut.
Quan comença l’obra, Robespierre acaba d’ordenar la mort dels hebertistes i està amenaçant els dantonistes. Els acusa de ser massa moderats i vol matar-los a través del Tribunal Revolucionari, un òrgan que havia creat el mateix Danton.
Georg Büchner va escriure aquesta obra amb la policia davant de casa seva. El vigilaven a causa de les seves activitats revolucionàries a l’Alemanya feudal. El text està escrit a partir de diferents esdeveniments històrics però va més enllà d’un documental de la Revolució Francesa. Parla de l’amor i la solitud, de la llibertat i el determinisme, de la culpa, la responsabilitat i la consciència, de la mort i de l’esperança d’un després.
Déu existeix? La violència està legitimada? Quan acaba la legítima defensa i comença l’assassinat?
Durada: 2h
Espectacle en català
Entrada gratuïta
RESERVEU AQUÍ