Hot Jam Session

Dijous,9 d’octubre. 20h
Hot Jam Session
‘Jazz a New York’

Entrada: 3€

En aquesta ocasió, la Jam Session tindrà com a fil conductor la ciutat de Nova York. Interpretaran temes de grans pianistes (Fats Waller, James P. Johnson), emularan alguna big band (Fletcher Henderson, Duke Ellington, Chick Webb), faran visites a locals emblemàtics (Cotton Club, Savoy Ballroom), passejaran per diferents barris (Harlem, Broadway, Chinatown). Tot plegat, composarà una evocació musical d’aquesta efervescent i prolífica ciutat dels Estats Units.

Des de fa gairebé un any , la Fundació Catalana Jazz Clàssic té la seu a la Nau Ivanow. Ells són els encarregats d’organitzar a la Nau Ivanow dues activitats molts interessants: Hot Jam Sessions i Jazz Books.

 

Parlar de Jam Session és parlar d’un dels moments més interessants i excitants del jazz. Músics de diferent procedència es troben de forma informal i emprenen l’aventura d’executar i compartir la interpretació dels temes més coneguts i clàssics. És un moment especial en el que la personalitat de cada artista es pot desenvolupar sense altres límits que les ganes de compartir la seva creació amb altres músics i el públic.

Les Jam Sessions de la Nau Ivanow, dirigides per Toni Gili (La Locomotora Negra), estan centrades en el jazz clàssic, és a dir, en el jazz més directe i comunicatiu, en el qual la participació del públic és més directa i espontània.
 

Jazz Book són un seguit de conferències amb suports variats (enregistraments de música, de vídeo, fulletons,… ), repartides al llarg del curs amb una periodicitat bimensual. Aquestes conferències, donades per músics i aficionats entesos en cada tema, segueixen un fil argumental similar a l’índex d’un hipotètic llibre sobre jazz: què és el jazz, orígens i desenvolupament, arrels musicals del jazz,…

El Jazz Book va a càrrec de Ricard Gili, que ofereix una visió del que és la música Jazz Class. 


Comparteix