Escena Germinal 2020

Arriba la quarta edició d’Escena Germinal amb un taller de creació escènica a partir de les dinàmiques de treball de la companyia Pont Flotant.  Germinal és un certamen impulsat per la Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar l’encontre entre professionals i posar en valor el procés de creació escènica.

L’encontre es realitzarà del 26 al 29 d’octubre de 10 a 19h a la Nau Ivanow (Hondures 30, 08027 Barcelona)

PREU DE LA INSCRIPCIÓ

El preu de la inscripció és de 290€ amb el dinar inclòs

INSCRIPCIONS

DESCOMPTES

20% persones en situació d’atur

15% estudiants

10% associacions professionals

*escriu-nos a formacio@nauivanow.com per obtenir els codis de descompte

TALLER

En aquesta edició proposem un taller adreçat a professionals de la interpretació, direcció, dansa i persones interessades en la creació escènica. Combinarem una part pràctica dirigida a la creació d’una proposta escènica col·lectiva amb una part més reflexiva i teòrica on analitzarem els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgeixin durant les sessions de treball.

CONTINGUTS

 • L’espai creatiu. “Tot val”
 • Creació i transformació de materials
 • El concepte de propietaten la creació col·lectiva
 • Narrativitatfragmentada i multiformal
 • Continent i contingut: vinculació entre forma i discurs.
 • Dramatúrgia de l’actor
 • Dramatúrgia de l’espectador
 • Incursió de la comunitat en la proposta dramatúrgica.
 • L’espai escènic
 • Capes en la dramatúrgia
 • El joc i el caos
 • Fases de creació: procés i resultat. Vinculació amb el discurs.

Impartirà el taller Jesús Muñoz, llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França). És membre fundador de Pont Flotant, junt a Àlex Cantó, Joan Collado i Pau Pons. Ha participat com a intèrpret en les 9 produccions de la companyia i desenvolupa tasques de direcció, dramatúrgia i investigació escènica.


PONT FLOTANT. COMPANYIA TEATRAL

Neix a l’any 2000 amb una clara voluntat de recerca i experimentació escènica. Les seves peces són el resultat de llargs processos d’investigació i de creació col·lectiva i es caracteritzen per la mescla entre realitat i ficció, l’ús de diferents llenguatges, el treball físic de l’intèrpret, la relació íntima amb l’espectador i la inclusió del seu entorn social dins del procés de recerca, de creació i d’exhibició de les seues obres.

Alguns dels seus treballs escènics més coneguts són Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013), El fill que vull tindre (2016), Les 7 diferències (2018) o Acampada (2019), entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria, Pont Flotant ha fet coproduccions i produccions públiques i privades i ha participat en  diversos festivals com Temporada Alta, Escena Contemporánea, Madrid Sur, Fira Tàrrega, FIT, Sagunt a Escena, VEO, Muestra de Autores Contemporáneos, Territorios, ALT, Escena Abierta, FIDAE, Festival Internacional de Teatro de Manizales, Transdrama o el Festival de Otoño de Madrid i ha realitzat gires en part del territori llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colòmbia, Xile, Argentina, Uruguai i Mèxic).

Entre alguns dels seus reconeixements rebuts podem destacar la Nominació a Espectacle Revelació als Premios Max 2007, Nominació Millor espectacle estranger als Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina 2010, o les candidatures a Millor Espectacle i Millor direcció als Premios Max 2017, Millor Espectacle per a xiquets i xiquetes. Premis IVC 2018 i la candidatura a Millor Espectacle infantil, als Premios Max 2020.

Comparteix