Beca Desperta 2012

El projecte ‘Companyia Solitària’ guanya la beca Desperta 2012
El premi, que es convoca per segona vegada, consisteix en sis setmanes d’assaig a la Nau Ivanow, dues setmanes d’exhibició i el suport d’aPortada en la comunicació.

La Beca Desperta 2012, convocada per la Nau Ivanow i aPortada, ha estat atorgada al projecte Companyia Solitària, de la companyia homònima Companyia Solitària de teatre. El jurat de la Beca Desperta ha valorat la solidesa del projecte i la bona planificació i previsió pel que fa a producció.

El premi de la beca Desperta 2012 correspon a sis setmanes d’assaig als espais facilitats per la Nau Ivanow, i dues setmanes d’exhibició a la mateixa Nau (del 9 al 19 de març), i un espai per a la construcció d’escenografia, així com el suport de l’agència de comunicació aPortada per a la comunicació del projecte.

El jurat de la Beca Desperta 2012 està format per Abel Coll, actor i director de teatre; Lola Davó, productora; Llàtzer Garcia, dramaturg i director teatral; Ferran Utzet, director teatral; Frederic Roda, membre de la junta de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), i Gemma Ruiz, periodista.

En total s’hi han presentat 27 projectes i respecte a l’edició anterior s’ha vist un increment de projectes centrats en la dansa i el moviment. Una altra de les característiques a destacar ha estat l’alta qualitat dels projectes presentats que el jurat ha recomanat programar en cas que es materialitzin en espectacle.

Companyia Solitària és un espectacle escrit i dirigit per Aleix Aguilà i compta amb els intèrprets Pau Vinyals i Pol López. El text explica els sentiments de dos germans que pateixen una sobtada ruptura familiar i que lluiten contra els seus sentiments: l’un, vol ser ballarina i l’altre, dubta si penjar-se o no. La foscor d’una nit retroba els dos germans.
La companyia, que duu el mateix nom que l’espectacle –Companyia Solitària de teatre-, és una formació jove, compacta i amb moltes ganes i entusiasme. Aquest és un altre dels elements que ha destacat el jurat.

Finalistes
Els projectes finalistes de la Beca Desperta 2012 són:
P.D: Vete a la mierda
Escola de Gossos
Deflaccionable
Cumulus Nimbus
Solfatara

[+info Beca]

Comparteix