fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Beca DespertaLab

Introducció

El Cicle de creació escènica DespertaLab és la voluntat de donar suport a la creació teatral més recent que contribueixi a l’entrada de les joves companyies a les xarxes professionals. Oferim un marc ideal per a la creació i el desenvolupament d’un projecte escènic, a través d’una residència amb les condicions necessaries per a la creació, la producció, la comunicació i l’exhibició d’una obra teatral.

L’objectiu és oferir espais a la dificultat d’entrada a les xarxes professionals, per això ens adrecem a companyies en vies de professionalització. Sempre que un nombre elevat dels seus membres tinguin menys de 35 anys, aquesta residència pot suposar una bona oportunitat. Els projectes d’obra han de trobar-se, això sí, preparats per ser presentats públicament a Sala Atrium.

Beca 2021 – companyies seleccionades

Monte Isla

Adrià Girona, Andrea Pellejero i Rut Girona s’agrupen per crear Monte Isla al 2020. Aquesta relació es basa en el treball a partir de l’experiència plàstica, el contacte amb els objectes i amb l’espai; un treball que es desenvolupa a la sala d’assaig i en la trobada amb la matèria. Quan ens submergim en un procés de creació no sabem el que ens trobarem, i és a través de la vivència de la feina pràctica en els assajos que sorgeix la nostra inquietud artística i la necessitat d’expressar-la.
A l’actualitat Monte Isla està treballant en la creació d’Allí donde no estamos.

Ça marche

Ça marche és una companyia d’arts escèniques que investiga al voltant del treball sobre el performer amateur, la recreació de mons escènics i la narració visual. En les seves peces s’entrecreuen la relació entre artesania i tècnica, els ready-mades o el pas de la infància a l’edat adulta. Han creat La trilogia del fill (Ça va, Ta gueule, Silence) [2016-2019], La cueva duerme (Con esa roca encima) [al costat d’Antes Collado, 2018], el web From Story to tale [2020] i la vídeoinstal·lació Los figurantes [2020].
Actualment es troben en procés de creació de Lo viejo y lo nuevo.

Edicions anteriors

Seleccionades

Tiranes Banderes

Cia. L△ST

Seleccionades

Bitch

Seleccionades

Cia. Pelipolaca & Les Desvestides

Seleccionades

Hermanas Picohueso

1r Premi

Roger Torns

2n Premi

Júlia Barceló

1r Premi

The Mamzelles Teatre

Companyia convidada

Alícia Gorina

Premi internacional

Teatro Estudio TEES i Teatro Nómada de Jalisco, Mèxic

1r Premi

Paradiso 99

3r Premi

Carlos Perelló

1r Premi

Menú Teatral

2n Premi

Ana Roca

3r Premi

Les nenes també som calves

1r Premi

RetorCia Teatre

Accèssit

Els CarmenSunyé

1r Premi

Companyia Estable de la Casa Real

Menció especial

Obskené

1r Premi

D’Aleix Aguilà amb Pol López i Pau Vinyals

Premi

(Des)hàbitat

La Nevera

Notícies sobre DespertaLab