fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Las negras culonas infraganti (o infregganti)

‘Las negras culonas infraganti (o infregganti)’
Cia. Botonverbenero
Divendres 12 i dissabte 13 de juny. 22h
Entrada: 8€
Amics de la Nau Ivanow: 4€

‘Las negras culonas infraganti (o infregganti)’
Cia. Botonverbenero
Divendres 12 i dissabte 13 de juny. 22h

Dramatúrgia i direcció: Botonverbenero
Actrius: Esther Benito i Nídia Tusal

Dues dones, dues formes de veure la vida, dos extrems en una mateixa unitat. Veureu las negras culonas en un àmbit més íntim. Compartireu baralles domèstiques, discussions quotidianes, malentesos… però també veureu com s’ajuden, s’aprecien i, en el fons, s’estimen.

Espectacle ple de diversió, basat en la tècnica del playback, on cada escena té un rumb surrealista, absurd i sense lligam aparent. Però així són elles, boges, apassionades, despistades, provocadores, desordenades, maquillades, divertides -fins i tot amb un punt vulgar- però sense perdre mai el seu glamur tan especial.



El febrer de 2007 neix la companyia Botonverbenero, arran d’un encàrrec per amenitzar el Carnestoltes a “la Sala”, d’Igualada. Amb aquest espectacle, El Show de las negras culonas, neixen també els dos personatges de Las Negras Culonas, Estela i Emilia.

L’agost del mateix any actuen a “la cigronada” de la festa major d’Igualada, on n’esdevenen, segons les crítiques, l’espectacle revelació. Gràcies a aquesta actuació els arriba l’oportunitat de programar un espectacle de sala al Teatre de l’Aurora d’Igualada, Las negras culonas infraganti (o infregganti), que estrenen el juny de 2008 amb gran èxit, tant de públic com de crítica.

Inauguren la nova escola de teatre i dansa La Bobina, al barri de Gràcia de Barcelona, i actuen en diverses festes privades, aniversaris i bodes.

Paral·lelament, es llencen al món del cant i creen el que serà la nova cançó de l’estiu, Verbenerooo, i n’enregistren el seu primer videoclip. Viatgen a Amèrica Central i comencen a estendre el nou fenomen verbenero arreu, cosa que farà que les contractin per actuar a l’escola de titelles Chumbala cachumbala, de Panajachel (Guatemala) aquell mateix desembre.
El Nadal de 2008 graven el seu segon videoclip, La Mariculona, una versió de la popular nadala La marimorena.

Las negras culonas infraganti (o infregganti) va ser presentat al Festival de Pallasses d’Andorra de 2009, dirigit per Pepa Plana. A la Nau Ivanow el representen revisat i dirigit per la companyia elnacionalNOensvol.

Durada: 60 minuts