Cursos vigents

La formació és un complement essencial del procés creatiu i una via important per a l’enfortiment i professionalització dels projectes culturals. S’especialitza en arts escèniques i gestió cultural, tot i que sempre és oberta a continguts transversals i d’altres disciplines artístiques, posant a l’abast dels creadors una oferta que potenciï el seu desenvolupament artístic i habilitats de gestió.

Curs de producció. Amb Aina Juanet
22, 23, 24 i 29 de gener de 2018. De 10 a 12h [+ info]

Curs dirigit a productors i productores novells que volen aprendre les bases de la producció en arts escèniques i les seves tasques al llarg de tot el procés: creació, exhibició i distribució.

També a companyies que s’inicien en el món de les arts escèniques i no compten amb la figura del productor però volen conèixer en profunditat tots els passos a seguir.

*Aquest curs es repetirà al febrer en sessions de tarda: 5, 6, 7 i 13, de 18h a 20h, i al març en sessions de matí: 12, 13, 14 i 19, de 10h a 12h

Sessions formatives de mobilitat i internacionalització de les arts escèniques.
Amb Toni González
30 de gener, 13 i 27 de febrer, 20 de març de 2018. De 10 a 14h 
[+ info]

Les sessions formatives de mobilitat i internacionalització inclouen quatre càpsules per a desenvolupar la mobilitat i circulació de companyies i obres escèniques més enllà dels seus circuits habituals de treball.

Tot el programa va dirigit a companyies i artistes de totes les disciplines de les arts escèniques i les arts en viu interdisciplinàries que vulguin emprendre una estratègia de desenvolupament i ampliació dels seus circuits. També són adequades per a responsables de centres de creació, exhibició i suport, interessats en obrir l’àmbit de la seva activitat i participar en projectes a escala estatal i internacional.

Com puc donar a conèixer el meu espectacle.
Amb Bàrbara Branco
12 de febrer, 5 i 19 de març, 9 d’abril de 2018. De 16 a 20h [+ info]

Eines, recursos i estratègies per a una campanya de comunicació d’èxit –on i off line– amb un pressupost ajustat.

Aquesta oferta formativa de 4 píndoles té l’objectiu de mostrar un camí i oferir els recursos necessaris per a la comunicació d’espectacles i/o projectes culturals. Des del posicionament del projecte tant en la seva vessant discursiva com gràfica, fins a donar-lo a conèixer a través dels diferents mitjans de comunicació, cartelleria, xarxes socials, influenciadors, etc.

Taller de teatre físic. Amb Mai Rojas
17 i 18 de febrer de 2018. De 10 a 15h [+ info]

Quantes vegades hem sentit un director dir-li al seu intèrpret: “Projecta la veu, que no se sent”, però mai hem sentit “Projecta el cos, que no es veu”?
El cos és “la mà que mou el guant”

Un taller dirigit a tots aquells artistes afins a les arts escèniques, usant el cos i el moviment com a base de creació de nous llenguatges escènics. Són benvinguts actors, ballarins, cirquers, cantants, clowns i directors.

 

 

 

Idees bàsiques per a la gestió i el control del meu projecte. Amb Susana Huertas
19, 20, 21 i 26 de febrer de 2018. De 10 a 14h [+ info]

Us volem ajudar a dur la gestió correcta d’un projecte cultural. Des de la definició de la forma jurídica en què hem de constituir-nos, fins als tràmits que hem de fer, els impostos que cal presentar, la facturació de la nostra feina, el pressupost, el control econòmic del projecte, la nòmina,… Moltes qüestions que cal saber i que ajuden el nostre projecte i la nostra organització.

El projecte s’adreça a joves artistes i companyies d’arts escèniques que poden beneficiar-se molt en compartir experiències i adquirir eines bàsiques de treball en l’àmbit de la gestió d’un projecte cultural.

Curs d’introducció al disseny de vestuari per a arts escèniques. Amb Gloria Viguer
Del 5 al 9 de març de 2018. De 17 a 21h [+ info]

Curs teòric i pràctic que té com a objectiu introduir els alumnes en el món del vestuari de les arts escèniques. En veurem la història i les diferents èpoques, els gèneres teatrals, el vestuari en els diferents mitjans, coneixerem l’ofici del figurinista i seguirem, a través d’un cas pràctic, tot el procés creatiu del disseny de vestuari d’un espectacle pas a pas, per acabar dissenyant el vestuari d’un personatge.
Taller de creació de personatges. Amb Luz Arcas
10 i 11 de març de 2018. De 10 a 15h [+ info]

Abans de la paraula hi ha el cos. El cos, vist des de lluny, és una silueta eloqüent, carregada de sentit, d’història. El nostre cos, vist des de lluny, és alhora nosaltres i la nostra ombra. Vist de prop, estem fets de traços que ens delaten. Som gestos i ganyotes carregades de tot el que hem estat i el que esperem ser. El cos es modela des de dins, el temps ho transforma.

 

Curs d’introducció a l’espai i la llum per a teatre.
Amb Xesca Salvà i Carles Borràs
Del 12 al 16 de març de 2018. De 16 a 20h [+ info]

Curs d’introducció de disseny i tècnica de l’espai escènic on es posa en consideració tant l’espai i els objectes com la llum o l’espai sonor. Es dirigeix a creadors teatrals, dissenyadors i qualsevol persona interessada en l’escenografia. És un curs teòric i pràctic en què a través de diferents propostes i exercicis ens enfrontarem a la concepció de l’espai efímer o de ficció.

 

 

L’actor i la màscara a la Commedia dell’Arte.
Amb Fabio Mangolini
21 i 22 d’abril de 2018. De 10 a 15h [+ info]

Un taller d’arts escèniques en què el cos i el moviment són la base de creació de nous llenguatges escènics. 

Dirigit a tots els artistes afins a les arts escèniques, fent servir el cos i el moviment com a base de creació de nous llenguatges escènics. Són benvinguts actors, ballarins, artistes del circ, cantants, clowns i directors.
 
La màscara posa en relleu l’acció de l’actor i extreu l’essència del caràcter del personatge i de la situació. La màscara precisa els gestos del cos i la tonalitat de la veu. La màscara filtra l’essencial i elimina l’anècdota.

Cursos realitzats [+]

Comparteix