Convocatòries 2018

Article en constant construcció. Si voleu enviar alguna convocatòria perquè la publiquem podeu omplir el formulari que trobareu al final de la llista


Eurodram (diversos)
www.sildav.org

Xarxa de traducció teatral que dona a conèixer obres inèdites, prestant especial atenció a la diversitat lingüística. En el cas del Comitè de Llengües Hispàniques les tres obres seleccionades formaran part de les lectures “Staged Reading Series” que tenen lloc a la ciutat de Nova York dins d’un termini no superior a tres anys.

Termini presentació: 18 gener 2018


Red de Teatros Alternativos (Espanya)
www.redteatrosalternativos.org

La Red de Teatros Alternativos obre la convocatòria del Circuit 2018 destinada a la selecció de propostes artístiques d’Arts Escèniques Contemporànies per a la gira per les sales associades a la Red durant l’últim quadrimestre de 2018. La convocatòria en la seva modalitat 1 està dirigida a companyies amb una proposta contemporània de teatre o dansa per a públic adult o familiar. En la seva modalitat 2 està destinada a companyies o creadors amb una proposta de projecte de creació en procés.

Termini presentació: 21 gener 2018


Ajuntament de Barcelona (Catalunya)
www.ajuntament.barcelona.cat

Convocatòria de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2018

Termini presentació: 25 gener 2018


Kaleka (Espanya)
www.kaleka.eus

La convocatòria de Kaleka està oberta a companyies, artistes, col·lectius, agrupacions professionals i / o qualsevol altre tipus d’autoria que utilitzen l’espai públic o espais de caràcter singular com a mitjà idoni per a la posada en acte dels treballs de creació que duen a terme en l’actualitat.

Termini presentació: 31 gener 2018


Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro (Espanya)
www.festivaldealmagro.com

Convocatòria per elaborar la programació amb les propostes escèniques de més qualitat que rescaten, preserven, posen en valor, actualitzen i donen a conèixer l’immens patrimoni del teatre clàssic universal dels segles XVI i XVII, des d’orient a occident, posant especial atenció en el teatre barroc espanyol.

Termini presentació: 4 febrer 2018


Festival Píndoles (Catalunya)
festivalpindoles.cat

És un festival de microteatre anual, que busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya. La convocatòria és per textos de microteatre inèdits.

Termini presentació: 9 febrer 2018


BIENNALE CINARS 2018 (Canadà)
www.cinars.org

La Biennale CINARS 2018 són presentaciones integrals (d’un màxim de 90 minuts) i fragments d’espectacles /25 minuts) de dansa, música, teatre, arts multidisciplinars i circ. La convocatoria està oberta a artistes de tots els països. Per cada disciplina, un jurat professional en artes escèniques seleccionarà als artiststes o companyies que s’hauran de presentar a la programació oficial.

Termini presentació: 9 febrer 2018


Residencias Paraíso 2018 (Espanya)
www.colectivorpm.gal

Un programa de residencias artísticas de investigación y creación alrededor de la danza y las artes del movimiento en Galicia.

Termini presentació: 12 febrer 2018


dProducción (Espanya)
www.dferia.eus

Dirigit a companyies residents a països de la Unió Europea. L’objectiu és estimular la creació escènica des de la preproducció. Per a això, seleccionarà un màxim de 8 projectes per donar suport amb una dotació mínima d’inversió de 30.000 €.

Termini presentació: 19 febrer 2018


Convocatòria de residències de projectes d’arts visuals i plàstiques a l’Espai d’Arts de Roca Umbert (Catalunya)
www.rocaumbert.com

La convocatòria s’adreça a persones físiques i jurídiques –artistes, col·lectius, associacions– amb un projecte artístic en procés de treball de l’àmbit de les arts visuals i plàstiques o disciplines relacionades que necessitin un espai de treball.

Termini presentació: 26 febrer 2018


Mobilitat d’artistes en arts escèniques de l’Institut Ramon Llull (Catalunya)
www.llull.cat

Desplaçament, allotjament i/o transport de la càrrega amb l’objectiu de realitzar actuacions i/o gires fora de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques, des de l’1 de gener fins el 31 d’agost de 2017, que contribueixin a la presència de la creació cultural de Catalunya a l’exterior, sempre que es rebi contraprestació econòmica (catxet/taquilla).

Termini presentació: 27 febrer 2018


EMERGENTES – 7º Encuentro Internacional de Jóvenes Creadores en las Artes Escénicas (Espanya)
www.emergentes.eu

Se celebrarà a Mairena del Alcor (Sevilla) entre els dies 26 i 29 de juliol de 2018. Engloba diferents modalitats escèniques: teatre, performance, dansa, música, clown, circ, perfopoesía, etc. La majoria dels espectacles seran programats a l’aire lliure, tant en recintes tancats com al carrer. Es valoraran positivament els espectacles que puguin dur-se a terme a l’aire lliure i els muntatges que es puguin adaptar a les necessitats d’espai, temps i dotació tècnica de cada escenari. El 80% de la companyia haurà d’estar compost per joves d’entre 18 i 35 anys.

Termini presentació: 28 febrer 2018


XVI Encuentro Internacional de Teatro Para Niños (Argentina)
mail

La trobada és una activitat anual permanent que es desenvolupa en diferents seus de les províncies de Santa Fe i Entre Rios, organitzada per la Companyia Teatral Modus Vivendi de Santo Tomé.

Termini presentació: 28 febrer 2018


2ª Convocatòria Laboratori Tísner (Catalunya)
www.cotxeresborrell.net

Destinada a donar suport als projectes d’arts escèniques. Aquesta iniciativa està oberta a qualsevol de les disciplines artístiques que formen part de les arts escèniques: el teatre en totes les seves variants. Els projectes han d’estar desenvolupats però encara no estrenats.

Termini presentació: 28 febrer 2018

Convocatòria Mínim per a joves (Catalunya)
ajuntament.barcelona.cat

CONVOCATÒRIA del Centre Cívic Sarrià de suport a la creació a persones o companyies, d’entre 18 i 29 anys, que tinguin un projecte creatiu en curs. El projecte creatiu presentat ha de ser inèdit. Termini fins al 28 de febrer.

Termini presentació: 28 febrer 2018


Cité Internationale des Arts du Paris (França)
www.citedesartsparis.net

La seva ubicació ideal al centre de París i el seu compromís de col·locar els artistes al centre del projecte contribueixen a que la Cité internationale des arts sigui una figura important en el panorama cultural de París i internacionalment.

Termini presentació: 1 març 2018


21a Fira Mediterrània de Manresa (Catalunya)
www.firamediterrania.cat

La Fira Mediterrània de Manresa té un caràcter interdisciplinari -arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral, teatre-, i s’hi poden presentar creacions artístiques sobre Cultura popular: basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura.

Termini presentació: 5 març 2018


Convocatòria de residències d’arts visuals i performance de l’Estruch (Catalunya)
www.lestruch.sabadell.cat

L’Estruch és un equipament municipal de Sabadell amb més de vint anys de trajectòria que cerca projectes en arts visuals i performance, amb especial interès en propostes al voltant de polítiques del cos.

Termini presentació: 5 març 2018


Taller Internacional de Investigación y Creación Traspasos Escénicos 2018 (Cuba)
Informació via artezblai

Convocatòria per participar al Taller Internacional de Investigación i Creación Traspasos Escénicos, que tindrà lloc del 26 al 31 de març de 2018 a la Universitat de les Arts, ISA, de l’Havana (Cuba). En aquesta ocasió, estarà dedicat a “La direcció escènica i l’encreuament de les teatralitats”.

Termini presentació: principis de març 2018


TERCERA SETMANA – Festival Internacional d’Arts Escèniques (Espanya)
www.tercerasetmana.com

Podran concórrer a la convocatòria, qualsevol creador o companyia professional, tant del País Valencià com de l’àmbit estatal. La propostes no podran ser programades en aquelles ciutats en les que ja hagin estat exhibides. Podran optar a la convocatòria de programació, espectacles en qualsevol de les llengües oficials de l’estat espanyol.

Termini presentació: 4 març 2018


Programa d’ajuts i mentories per a projectes d’art i cultura digital (Catalunya)
www.tantagora.net

Un programa d’ajuts i mentories per a joves artistes que vulguin desenvolupar un projecte d’art i cultura digital (incloent-hi creacions d’arts escèniques que requereixin de tecnologies digitals per a la seva producció o desenvolupament) al Laboratori de Narratives Digitals de Tantàgora.

Termini presentació: 12 març 2018


Festival de Artes Funka Fest (Ecuador)
www.funkafest.com

El Festival obre convocatòria en Arts Visuals i Arts Escèniques per a propostes d’arts visuals, escèniques, música i arts aplicades.

Termini presentació: 16 març 2018


Convocatòria de residències a Cal Gras per al desenvolupament de projectes creatius (Catalunya)
www.calgras.cat

Cal Gras és una casa situada a Avinyó (el Bages), un poble de 2.200 habitants que es troba al centre de Catalunya, entre Manresa i Vic, un entorn rural a una hora de Barcelona. El centre disposa de diversos tallers i sales condicionades per al desenvolupament de projectes de creació, d’experimentació i de pensament. És una casa pensada per oferir allotjament temporal i comunitari, amb diversos dormitoris, cuina i menjador.

Termini presentació: 25 març 2018


Convocatòria de residencia per a Artistes Visuals (Catalunya)
canserrat.org

El jurat de cada convocatòria selecciona de 10 a 20 artistes a prendre part de la programa de residència. A més de aquestes invitacions sense beca, Can Serrat dotarà a 6 artistes amb beques completa i a 16 artistes amb beques parcials durant l’any 2019. Als artistes seleccionats per a beques parcials #1 i #2 compliran els seus períodes de residència durant els mesos de l’anys 2019 menys febrer, juny, juliol i agost. El període de residència per als artistes seleccionats per a una beca parcial #3 serà durant tots els mesos de 2019 menys octubre, febrer i abril.

Termini presentació: 1 abril 2018


Festival d’arts escèniques SPILL a Ipswich (Regne Unit)
spillfestival.com

Festival internacional d’art contemporani i activisme, tindrà lloc del 25 d’octubre al 4 de novembre a Ipswich, Regne Unit. El festival presenta l’obra d’artistes excepcionals d’arreu del món amb actuacions en directe, so i música, pel·lícules, a més de projectes d’exploració del patrimoni. L’SPILL OPEN busca projectes emergents o no gaire coneguts d’artistes de qualsevol edat i que desenvolupin el seu treball des de la recerca i amb noves mirades i idees sobre el món i com l’habitem junts.

Termini presentació: 4 abril 2018


The Roof Garden a Londres (Regne Unit)
space.org.uk

Presentació de propostes a ser programades al terrat de l’estació de Crossrail del districte de Canary Wharf molt a prop del centre de Londres. Localitzat a la part de dalt de l’estació, l’espai d’actuació és un amfiteatre amb capacitat per a 70 persones que està situat en un jardí cobert.

Termini presentació: 5 abril / 17 maig 2018


Convocatòria Festival Stripart (Catalunya)
stripart.cat

Del 30 de juny al 13 de juliol, el festival Stripart celebra una nova edició amb el compromís intacte envers l’art emergent. És un punt d’inici per a prop d’un centenar d’artistes i un dispositiu dinamitzador de joves creadors.

Termini presentació: 8 abril 2018


Residències en itinerància per la Orinocoamazonia colombiana (Colombia)
iberescena.org

Dues residències en itinerància per la Orinocoamazonia colombiana per artistes escènics provinents de països pertanyents al programa Iberescena.

Termini presentació: 14 abril 2018


OFF Festival International de Théâtre de rue d’Aurillac (França)
aurillac.net

El principal criteri de selecció és proposar un espectacle de carrer en interacció amb l’espai públic.

Termini presentació: 15 abril 2018


Movimiento Sur (Xile)
movimientosur.cl

La nova edició de MOVIMIENTO SUD es realitzarà entre el 23 de juny i el 8 de juliol a les ciutats de Santiago i Valparaíso, sota la premissa: “Els centres i les perifèries dels nostres territoris afectius”, a través d’un laboratori internacional que promou la trobada entre creadors de diferents països de Llatinoamèrica.

Termini presentació: 15 abril 2018


Premis anuals SGAE per a autors de teatre 2018 (Espanya)
sgae.es

Amb el propòsit d’impulsar i donar suport a la creació de nous textos dramàtics que contribueixin a l’enriquiment del panorama teatral i donar suport així als autors dramàtics, la Fundació SGAE convoca el XXVII Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela, el XIX Premi SGAE de Teatre Infantil i el XII Certamen Internacional Leopoldo Alas Mínguez per a textos teatrals LGTBI.

Termini presentació: 20 abril 2018


Residència artística Foro La Nabe – Iberscena (Mèxic)
forolanabe.com

Foro La NABE, mitjançant IBERESCENA, convoca artistes escènics, investigadors, docents de les arts escèniques, i creadors multidisciplinaris, que tinguin la seva llar de residència en algun dels països que integren el programa IBERESCENA (Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Xile, Equador, el Salvador, Espanya, Panamà, Paraguai, Perú o Uruguai, exceptuant Mèxic per ser el país convocant) a participar en la selecció de 2 candidats per a realitzar una residència artística a Foro La NABE, a Ciutat de Mèxic, durant els mesos de maig i setembre de 2018, amb una durada màxima de 30 dies.

Termini presentació: 30 abril 2018


Voila Europe! 2018 (Regne Unit)
voilaeuropefestival.com

Un esdeveniment anual que uneix creadors de teatre britànics i europeus i es celebra del 6 al 18 de novembre a Londres (Regne Unit). El seu programa és un amalgama d’actuacions multiculturals, multilingües i multidisciplinàries

Termini presentació: 1 maig 2018


Convocatòria per a l’edició de textos teatrals (Espanya)
sgae.es

Selecció de textos teatrals destinats a la col·lecció TeatroAutor Exprés.

Termini presentació: 4 maig 2018


I Premi Mallorca de Dramatúrgia 2018 (Espanya)
www.teatreprincipal.com

Aquest premi vol impulsar la creació de texts dramàtics en llengua catalana. Per això, les obres han d’estar escrites en català i no poden haver estat publicades ni representades, ni haver estat premiades en cap altre concurs ni certamen literari. L’autor de l’obra premiada rebrà un premi en metàl·lic de 6.000 euros i gaudirà d’una residència artística a l’espai escènic de La Fornal d’Espectacles. A més, se’n farà una lectura dramatitzada de l’obra premiada dins de la temporada 2018/2019.

Termini presentació: 4 juny 2018


XLIII Premi Born de Teatre i IV Residència de Creació Teatral Premi Born (Menorca)
cercleartistic.com

El Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca ha presentat un any més les bases del XLIII Premi Born de Teatre, que té un dotació de 14.000 euros i permet la traducció i edició de l’obra guanyadora a l’eusquera, el català, el castellà i el gallec. També es tornen a convocar les beques de la IV Residència de Creació Teatral Premi Born, que facilita una part de la producció d’una obra teatral, proporcionant una estada a Menorca amb espai d’assaig i de representació a la companyia o projecte escollit.

Termini presentació: 9 juny 2018


Convocatoria de projectes d’arts escèniques (Barcelona)
farinera.org

El Centre Cultural la Farinera del Clot obre termini fins el 31 d’octubre per rebre projectes que optin a una de les 2 places de contraprestació en el camp de les arts escèniques dirigides tant a públic adult com familiar.

Termini presentació: 31 d’octubre 2018


Barcelona Districte Cultural (Catalunya)
www.formularis.eicub.net

Una selecció d’on sorgeix un catàleg del qual els programadors dels diferents centres participants escullen els espectacles que volen oferir als seus espais. Perquè una proposta acabi formant part de la programació final, haurà de ser escollida com a mínim per 3 centres.

Termini presentació: El circuit es desenvolupa durant dues temporades l’any: a la tardor (octubre, novembre i desembre) i a la primavera (febrer, març i  abril).

Comparteix